Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 16. 16:14, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

Öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak a hosszú hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház padlásán, a támasztó gerendára felfogatott villamos vezeték az összekötésnél túlhevült és meggyújtotta a mennyezetet, amely körülbelül 10 négyzetméteren égett Kaposszekcsőn, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a 65-ös számú főút 63. kilométerszelvényéhez, ahol 200 négyzetméteren szemét égett péntek délután. A tűzoltó raj egy vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Iregszemcse külterületérén mintegy 20 négyzetméteren égett a szemét pénteken este. Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombat hajnalban egy harminc négyzetméter alapterületű féltetős fatároló tetőszerkezete és az alatta elhelyezett tűzifa égett Kistormáson, a Kossuth utcában, egy családi ház udvarán. A tűzesethez a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délelőtt Kölesdre, a 6317-es út kilencedik kilométerszelvényéhez riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat egy műszaki mentéshez. Egy oldalára borult személygépjárművet áramtalanították a beavatkozó egységek. A gépkocsit egy mezőgazdasági járművel állították a talpára. A forgalmi akadály megszűnéséig teljes útzár volt érvényben.

Egy drótkötéllel húzták ki a sárból majd kísérték az aszfaltozott útig a gyönki önkéntes tűzoltók, azt a dobozos felépítményű járművet, amely hétfő este egy Sárszentlőrinc, Alsópélpuszta felé tartó földúton ragadt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.