Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 15. 15:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik pert indít az uniós pályázatokon nyertes cégek tulajdonosai miatt

A Jobbik pert indít az uniós pályázatokon nyertes cégek tulajdonosai miatt

A Jobbik közérdekű adatigénylési pert indít annak érdekében, hogy kiderüljön, kik a tulajdonosai azoknak a külföldön bejegyzett cégeknek, amelyek állami támogatást nyertek a magyarországi uniós pályázatokon - jelentette be hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Szilágyi György.

A politikus emlékeztetett arra, hogy Volner János képviselőtársával korábban írásbeli kérdést intéztek Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez. Ebben 74 olyan cégről érdeklődtek, amelynek tulajdonosai között külföldön, gyakran "egzotikus adóparadicsomokban" bejegyzett vállalkozások állnak és azt akarták megtudni, hogy azok tavaly január elsejétől ténylegesen milyen kifizetésekhez juthattak hozzá. Egyúttal arra is rákérdeztek, hogy milyen tulajdonosi struktúrájú szervezetek részesülnek az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyarország költségvetése által közösen biztosított forrásokból.
Szilágyi György a miniszteri válaszból azt szűrte le: az európai uniós források pályáztatásánál és kifizetésénél a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a közreműködő intézmények nem vizsgálják a pályázók átláthatóságát és tulajdonosi körét.
A képviselő közölte: Volner János képviselőtársával eddig öt ízben fordultak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez, de ő "egyetlen esetben sem jelölte meg" a pályázatokon nyertes cégek tényleges tulajdonosi körét. Ennek két oka lehet, vagy nem ismeri azokat vagy nem akarja elárulni - jelentette ki.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk