Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2023. Március 17. 11:40, péntek | Helyi

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A magyar szabadság ünnepén a Dombóvári József Attila Általános Iskola műsorával vette kezdetét a rendezvény városunkban.

A közel száz diák közreműködésével méltó módon emlékezhetett a március 15-i eseményekre a dombóvári közösség. Molnár István városunk díszpolgára osztotta meg gondolatait a Művelődési Ház színháztermében szerda délelőtt.

„Egy nemzet, egy ország nem felejtheti el, nem veszítheti el egy ilyen nap emlékét. Ezek a jeles napok tartják meg nemzeti öntudatunk építményét, mint a fát a gyökere. Ebből tudunk erőt meríteni, amikor szükség van rá.” A közelmúlt történelmére, az elmúlt évek kihívásaira hivatkozva vont párhuzamot a 175 évvel ezelőtt történt eseményekkel Molnár István. Ugyanúgy, mint akkor ismét erőt kell meríteni, és újra el kell kezdeni építkezni. Egyensúlyt vesztett világunkban a gyermekeink, unokáink számára egy élhető világot kell építeni. Miénk a felelősség, nekünk kell valamit tenni. Így gondolták a március ifjak majd két évszázada és így gondoljuk ma is.

Az ünnepség után Pintér Szilárd polgármester képviselőtáraival, intézményvezetők, civil szervezetek vezetői helyezték el koszorúikat a Szigeterdőben.

Köszönjük a magas színvonalú produkciót az iskolának, a diákoknak és felkészítő tanáraiknak Deli Orsolyának és Szalainé Balogh Erikának.

Címkék: március 15.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 12:00, péntek | Helyi

Három héten belül a harmadik balesetet okozta a dombóvári autós

A 75 éves dombóvári sofőr legutóbb egy parkoló autónak tolatott neki.

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Környezetvédelmi programjukat mutatták be a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai

A dombóvári Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai Szekeresné Hodnik Boglárka és Kovácsné Kollár Ágnes a Katolikus Pedagógiai Intézet meghívására tartottak előadást Budapesten március 23-án.

2023. Március 30. 12:00, csütörtök | Helyi

A nappalijában termesztett kábítószert egy férfi Vásárosdombón

Kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a komlói rendőrök azt a férfit, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy az otthonában kábítószert termeszt.

2023. Március 30. 08:47, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma online is olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!