Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Április 23. 06:30, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

A Kaposvári Egyetem hallgatóit is érdekli Fekete István

A Kaposvári Egyetem hallgatóit is érdekli Fekete István

Harmadik éve látogatnak el a Kaposvári Egyetem végzős természetvédelmi mérnök szakos hallgatói a dombóvári Fekete István Múzeumba. Kis csoportjuk legutóbb április 17-én volt kíváncsi a gyűjteményre.

A csoportot vezető dr. Lanszkiné Széles Gabriella tanszéki mérnök elmondta, fontosnak tartja, hogy a hallgatók megismerhessék Fekete István életét és munkásságát, aki köztudottan Somogyország szülötte. Az író az első természetvédőkhöz tartozott, több művében is felhívta a figyelmet a területre.

Bodó Imre múzeumalapító készségesen állt a hallgatók rendelkezésére és a tárlatvezetés során a hallgatók minden kérdésükre választ kaphattak. Búcsúzóul a múzeum tulajdonosa azt kívánta a hallgatóknak, vizsgázzanak sikeresen, találják meg a számításukat a választott szakmájukban, és kamatoztassák tudásukat a magyar természetvédelem területén.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 08:52, hétfő | Helyi

A nyerő szériát folytatta a Dombóvári Kosársuli KE

A Dombóvári Kosársuli U18 Junior csapata a február 28-án megrendezett 3. fordulóban is győzelmet aratott az oroszlányi OSE Lions együttese ellen.

2021. Március 07. 12:04, vasárnap | Helyi

Március 6-tól állandóan nyitva a nagy parkoló a Szuhay Sportcentrumnál

A sportpályánál biztonsági kerítést helyeztek el, így a nagy parkoló kapuját állandó nyitva lehet tartani.

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.