Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2012. Április 17. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

Nem okoz alvászavart a babáknál, hogyha mamájuk terhesség vagy szoptatás alatt naponta fogyasztott kávét – mutatott rá egy brazil tanulmány, amelynek keretében kilencszáz kismamát és babájukat vizsgálták meg.

A vizsgálat keretében Ina Santos és munkatársai az anyukákat a kisbabák három hónapos korában kérdezték meg saját kávéfogyasztási és a gyermekük alvási szokásairól. Szinte mindegyikük ivott kávét terhessége és a szoptatási időszak alatt, mintegy 20 százalékuk pedig pedig legalább 300 milligrammot naponta.

A tanulmány keretében megállapították, hogy az anya kávéfogyasztási és a gyermek alvási szokása között nincsen összefüggés. Ugyanakkor a szakemberek napi 300 milligrammnál több kávé fogyasztását nem ajánlják - írja a Chicago Tribune.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.