Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 11. 07:30, szombat | Helyi
Forrás: MTI, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/girl-teaching-her-grandfather-how-use-

A költészet napja - Egész napos online programot hirdetett meg a Magyar Versmondók Egyesülete

A költészet napja - Egész napos online programot hirdetett meg a Magyar Versmondók Egyesülete

Egész napos online programot hirdetett meg a Magyar Versmondók Egyesülete a költészet napjára; szombaton mintegy száz külföldön élő magyar mond majd verset a Facebookon.

"Világméretű költészet napi összefogást hirdetett Lutter Imre és a Magyar Versmondók Egyesülete április 11-ére, a költészet napjára" - olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Mint írják, "A világ vagyok" címmel, József Attila - A Dunánál című versének idézetével indítják el szombaton az online programot, amelyben kétórás bejelentkezések közben csaknem száz külföldön élő magyar mond majd verset.
A világ különböző részein élő magyarok, a karantén miatt elzárva, saját otthoni környezetükben vállalták, hogy elmondanak egy általuk választott magyar verset. A klasszikus és a kortárs irodalom gyöngyszemeit hallhatják a nézők, akik bekapcsolódhatnak és kommentelhetnek - olvasható a közleményben.
Mint írják, bejelentkezik versmondó a Vajdaságból, Szerbiából, Szlovéniából, Erdélyből, Szlovákiából éppúgy, mint Angliából, Skóciából, Németországból, az Egyesült Államok és Kanada számos államából és Ausztráliából is.
A közvetítések szombaton délelőtt 10 órakor indulnak Lutter Imre Facebook-oldalán, ahol kétóránként következnek az újabb versblokkok, amelyekben versfilmek és a Nemzeti VERSeny versklipjei is helyet kapnak. Az utolsó, hatodik élő bejelentkezés egy verses kívánságműsor lesz, este 8 órától, amelynek keretében a nézők előre kérhetnek verset, amelyet a versmondó művész tolmácsol, vagy mutat be filmen.
Mint a szervezők írják, az online rendezvénynél százezres nagyságrendű látogatószámra számítanak. Mint kiemelik, a Kárpát-medencében, valamint a diaszpórában élő magyarok megszólításában mindenütt akadtak segítőik. Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke Szerbiában, a Romániában élő versmondóknál Szász-Kolumbán Olga és Szőke Henrietta, Szakács Ágnes, a San Diegó-i és Anna Lynn Reeves - akivel a világszintű összefogás ötlete is közös - a Los Angeles-i magyar közösség szervezőjeként segített a Magyar Versmondók Egyesületének.
A költészet napját 1964 óta minden évben József Attila (1905-1937) születésnapján, április 11-én ünneplik.

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!