Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2012. Február 01. 10:47, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kormány már a Malév leállására készül

A kormány már a Malév leállására készül

Kedd este hat órakor lépett hatályba az a kormányrendelet, amely felkészül a MALÉV esetleges csődjére.

Két milliárd forintos keretet különített el a kabinet arra az esetre, ha a nemzeti légitársaság fizetésképtelenné válna.

Eszerint a kártalanítás és segítségnyújtás azon utasok számára biztosítható, akik érvényes menetjegyüket a MALÉV menetrend szerinti járatainak leállását megelőzően vásárolták meg, és jegyük a légitársaság üzemelése beszüntetésének napján, valamint azt követően 3 naptári napon belül biztosít jogot az utazásra; vagy, akik a MALÉV Zrt. menetrend szerinti járatának leállása napján vagy azt megelőzően a célállomásra már elutaztak, és a visszafelé útra 2012. február 29-ig érvényes MALÉV menetjeggyel rendelkeznek. Az esetleges kárigényeket március 31-ig lehet érvényesíteni.

Kedden még a Malév igazgatósági elnöke azt mondta, hogy szerinte a kormány elkötelezett egy nemzeti légitársaság mellett, amelyet a cég stratégiailag kiemeltté minősítése is bizonyít. Berényi János a minősítést olyan védernyőnek nevezte, amely alatt a társaság működni tud, vinni tudja az utasokat menetrend szerint, és mint mondta, reméli, hogy ez így is marad. Hozzátette, hogy ilyen csődvédelem alatt álló légitársaságra máshol is van példa. A Malév igazgatósági elnöke elismerte, hogy állami forrásra nem számíthat a légitársaság, de egyéni befektetőre igen. Állítólag több potenciális befektetővel folynak tárgyalások. Egyelőre viszont a közelmúltban lezárult uniós vizsgálat eredményeképp viszont az állam nem hogy nem adhat újabb tőkeinjenkciót, de a korábban adott 100 milliárd forint körüli összeget is vissza kell fizettetnie.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kormány, MALÉV

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 16:05, vasárnap | Belföld

A járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben

A kormány átcsoportosította az erőforrásokat, a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben - jelentette ki a pénzügyminiszter a jövő évi költségvetésről a Kossuth Rádió műsorában vasárnap.

2020. Május 31. 14:00, vasárnap | Belföld

Enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1-en vasárnap.

2020. Május 31. 09:05, vasárnap | Belföld

A járványveszély továbbra sem múlt el

A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, de a járványveszély nem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget

2020. Május 31. 07:51, vasárnap | Belföld

Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük meghalt

Megkéseltek két embert Gyulán vasárnap hajnalban, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt.