Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 04. 15:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A közép, illetve hosszú távú tervekben szerepel a külső gyűrű, az M9-es út megépítése

A közép, illetve hosszú távú tervekben szerepel a külső gyűrű, az M9-es út megépítése

Pintér Szilárd polgármester is részt vett azon az egyeztetésen, ahol az M9-es gyorforgalmi út nyomvonalának terveiről tájékoztatták a jelenlévőket.

Pintér Szilárd polgármester is részt vett azon az egyeztetésen Szekszárdon, amely során az M9-es gyorforgalmi út nyomvonalának terveiről Dr. Mosóczi László Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tájékoztatta jelenlévőket.

Az ITM államtitkára elmondta, hogy a közép, illetve hosszú távú tervekben szerepel a külső gyűrű, az M9-es út megépítése, amely Kőszeg, Szombathely, Körmend, Zalaegerszeg, Kaposvár, majd innen vagy Szigetvár, Pécs, Mohács érintésével, vagy Dombóváron át a meglévő szekszárdi Szent László hídon érne az Alföldre.

Pintér Szilárd polgármestere álláspontja szerint a térség fejlődése érdekében elengedhetetlen, hogy megépüljön a Szekszárdot Kaposvárral összekötő gyorsforgalmi út. Az elmúlt évek során a Nemzeti Infrastrukturális Fejlesztési Ügynökség minden érintett települést bejárt, egyeztették a nyomvonalat, a Bonyhád – Kaposvár szakasz engedélyes tervvel bírt, elkészült a környezetvédelmi hatástanulmány, megtörtént a régészeti feltárás is, így számára meglepő, hogy egy új nyomvonalról beszélnek. Ez előnytelen lenne mind Bonyhádnak, mind Dombóvárnak.

A Bács-Kiskun, a Somogy és a Tolna megyei országgyűlési képviselők szegedi képviselőtársukkal együtt az ITM felé kezdeményezéssel élnek, hogy az M9-es autópályát a Szeged, Szekszárd, Kaposvár nyomvonalon építsék meg. Ezzel nem az újonnan felvázolt nyomvonal megépítését ellenzik, hanem az érintett térségek fontos közlekedési útvonalért lobbiznak, az itt élő emberek érdekeit szem előtt tartva.

Dr. Mosóczi László hangsúlyozta: a kormány útprogramjának célja, hogy az ország bármely településéről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos gyorsforgalmi út. 2016-ban ez az elvárás a települések fele, a lakosok háromnegyede számára teljesült, 2025-re a települések háromnegyede esetében teljesülni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.