Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2011. December 25. 14:55, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférában dolgozóknak is a végtörlesztést ajánlja a kormányfő. Orbán Viktor levélben figyelmeztetett: már csak december 30-ig van lehetőség a kedvezményes kamatozású forinthitel igénylésére.

A közalkalmazottak és tisztviselők ugyanakkor nem kapnak vissza nem térítendő támogatást a hitelhez.

A miniszterelnök levelében valószínűsíti, hogy a közszféra tagjai figyelemmel kísérték a kormány eddigi, a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmeit. Orbán végtörlesztésre bíztatja a közalkalmazottakat és köztisztviselőket is, hozzátéve azonban, hogy az idő sürget: akik kedvezményes alapú forinthitelt szeretnének, azok december 30-ig jelezhetik igényüket a devizahitelt nyújtó banknál és munkaadójuknál – mindkét jelentkezés szükséges, ezek nélkül nincs lehetőség a végtörlesztésre.

A levél szerint a munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják majd alkalmazottaikat a kamattámogatott forinthitel részleteiről – a témával kapcsolatban addig Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt kérdezhetik az érdeklődők. Orbán továbbá arra is rámutat: a végtörlesztésre adott kölcsön nem számít bele az igénylő munkabérébe vagy egyéb juttatásaiba és nem is helyettesíti azokat.

A közszféra dolgozói nem vehetnek fel vissza nem térítendő támogatást vagy előrehozott fizetést a végtörlesztéshez – ezt munkáltatói kölcsönből kell megoldaniuk, aminek nagysága attól függ, hány kiskorú gyermek van az igénylő háztartásában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról