Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 29. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: http://www.pari.hu/

A Kúria 682 millió forintot ítélt meg Pári községnek

A Kúria 682 millió forintot ítélt meg Pári községnek

A Kúria 682 millió forintot ítélt meg a Tolna megyei Pári önkormányzatának a Tamási és Pári közötti vagyonmegosztási perben - közölte a tamási választókerület országgyűlési képviselője az MTI-vel.

Hirt Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a Kúria szerdán hozott határozatában helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla másodfokú döntését.

Az összegre már kedden végrehajtást kért a pári önkormányzat - tette hozzá.
"Tudomásul vesszük az ítéletet, ki fogjuk fizetni az összeget, amiért Magyarország kormánya fog helytállni Tamási helyett" - jegyezte meg a politikus, aki egyben a tamási képviselő-testületnek is tagja.
Mint elmondta, kormányhatározat született arról, hogy Pári a Magyar Államkincstáron keresztül kapja meg a megítélt vagyonrészesedést.

A 680 lakosú Pári 2003-ban népszavazással vált el Tamásitól, a közös vagyon megosztásáról azonban a felek nem tudtak megegyezni.
A vagyonmegosztási perben a táblabíróság 2012 júniusában jogosnak ítélte a pári követelést. A tamási önkormányzat ezt követően fordult felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához.

Címkék: Pári község, Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.