Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 17. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: JAÁMK

A Magyar Diáksport Napja 2013 program a József Attila Iskolában

A Magyar Diáksport Napja 2013 program a József Attila Iskolában

A tavalyi évben már nagy sikere volt ennek a diáksport napnak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk-e benne.

A Dombóvári József Attila Általános Iskola Dombóvár város újdombóvári városrészének iskolája, elsősorban e városrész tanulóifjúságának kell megfelelő körülményeket, lehetőségeket biztosítania a sportolásra, mozgásra. Tanulóink lelkesek, szívesen mozognak, szeretik a sportot, igénylik, hogy szervezett keretek között is sportolhassanak, edzhessenek, versenyezhessenek. Ennek az igénynek a kielégítése érdekében vágtunk bele ebbe a programba is.
A tavalyi évben már nagy sikere volt ennek a diáksport napnak, ezért nem volt kérdés, hogy idén is részt veszünk-e benne. Előzetesen elkészítettünk egy programtervet, melyben meghatároztuk mely évfolyamok hol és mikor játszanak. Az udvaron állomásokat rendeztünk be, ahol a többi tanuló (szünetben, mérkőzések előtt-után) játékosan eltölthette a tanóráit. Főleg a „kölyökatlétika” feladataiból próbáltunk válogatni, s mivel idén megérkeztek a szükséges felszerelések, még színesebbé igyekeztünk tenni ezt a napot.

Sajnos az időjárás kicsit módosította terveinket, mivel hol nekieredt-, hol pedig elállt az eső. Ennek ellenére sikeresen meg tudtuk tartani a szabadtéri programokat, csak az új eszközeink (kölyökatlétika) egy részét kellett általunk készítettekre cserélnünk.
Programjaink:
• 1-4. évfolyamon teremlabdarúgó mérkőzéseket rendeztünk, osztályonként 6 fős csapatokat alakítva játszottak az évfolyamok (fiúk, lányok)
• 5-8. évfolyamon labdarúgó mérkőzéseket rendeztünk a műfüves pályán, osztályonként 6 fős csapatokat alakítva játszottak az évfolyamok (fiúk, lányok)
• az udvaron, több állomáson sportolhattak a gyerekek (felhasználva a kölyökatlétika program feladatait): gerelyhajítás, koordinációs létra, rúdugrás, asztalitenisz, ugróiskola, tollaslabda, ugrókötél
• délben 2013 méteres futás valamennyi tanuló részvételével
A sportnap az idei évben is jól sikerült, a gyerekek nagyon élvezték, szívesen mozogtak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.