Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 03. 13:07, kedd | Helyi
Forrás: http://www.dombomedia.hu

A megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet a Szív Világnapján

A megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet a Szív Világnapján

17 éve rendszeresen ünneplik meg szeptember utolsó hétvégéjén a Szív Világnapját.

Az 1993-ban alakult Dombóvári Szívklub társszervezeteivel közösen szervezett szeptember 24-én különböző programokat, amelyek a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet.

- A halálozások felét szív és érrendszeri betegségek okozzák - hangsúlyozta Bereczki Mária, a Dombóvári Szívklub elnöke a civil szervezet Tinódi Házbban tartott rendezvényét megnyitó beszédében. - Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy szűréssel és helyes életmóddal a keringési betegségek jelentős része megelőzhető.
A Dombóvári Szívklub tagjai faddi, pécsi és nagyatádi társklubjaik tagjaival együtt ünnepelték meg a Szív Világnapját. A résztvevők a prevenciót szem előtt tartva vércukor-, vérnyomás- és testzsírmérésen vehettek részt. A délelőtt folyamán prof. dr. Szabados Sándor, dr. Nagy Miklós és dr. Bozóné Kegyes Réka tartott előadást a bor és egészség, a mozgás szerepe, valamint a dohányzásról leszoktató programok témakörében.
Az ismeretterjesztés után közös sportolásra hívták a jelenlévőket, akik dartsozhattak, asztaliteniszezhettek, a bevállalósabbak pedig egy zenés tornán vehettek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.