Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 30. 08:29, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A mesterséges intelligenca témájában hirdet pályázatot a Goethe Intézet

A mesterséges intelligenca témájában hirdet pályázatot a Goethe Intézet

A Goethe Intézet a mesterséges intelligencia jövőjét bemutató pályázatot hirdet 18-30 év közötti fiatalok számára MI2040 / A MI dönt[ésünk]? címmel.

A pályázatra olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák, hogyan látják a MI szerepét és annak hatását életünkre 20 év múlva.

"A mesterséges intelligencia (MI) mára már nem csak a tudományos-fantasztikus irodalom futurisztikus terméke, hanem mindennapi életünk szereplője lett. Bár alapvetően a gépek taníthatóságát helyezi fókuszba, mégis emberi kihívásokra kínál valós válaszokat" - olvasható a Goethe Intézet csütörtöki közleményében.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban lehet az MI jövőbeli társadalmi szerepéről való állásfoglalással vizuális formában, állókép, mozgókép, installáció vagy interaktív alkalmazás kategóriákban. A szervezők május 23-ig várják a nevezéseket.

Mint írják, a pályázatra nem konkrét szolgáltatások megtervezését várják, hanem kutatásalapú, személyes álláspontokat kifejtő bemutató anyagokat.

A legígéretesebbnek ítélt pályázatok 300 euró alkotói anyagi támogatást, valamint egy nyári program keretében szakmai mentorálást kapnak projektjük megvalósításához.

Az elkészült munkák kiállításon mutatkozhatnak be 2021 őszén, a Goethe Intézet szervezésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére