Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Február 24. 11:23, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Nébih 48 millió forintra bírságolta az ALDI-t

A Nébih 48 millió forintra bírságolta az ALDI-t

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt mintegy 48 millió forint termékpálya-felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az ALDI Magyarország Kereskedelmi Bt-t - közölte Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a még tavaly indított és több hónapon át tartó hatósági eljárásban a szakemberek a beszállítói áruszámlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték.
A vizsgált számlák 70 százaléka azt bizonyította, hogy az ALDI a beszállítóinak csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét.
Ez ellentétes a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival - hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert -, amely arra kötelezi a kereskedőt, hogy az áru átvételét követő 30 napon belül fizessen a beszállítónak.
Emellett a német székhelyű diszkontáruház-lánc úgy fizettetett fix jutalékot a beszállítóival, hogy nem vállalt előre konkrét eladási forgalmat, és nem vállalt kötelezettséget arra sem, hogy a beszállítók termékeinek forgalmát növelni fogja - tájékoztatott az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.