Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Január 30. 12:30, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, Csiky Gergely Színház

A Pál utcai fiúkat állítja színpadra a kaposvári Csiky

A Pál utcai fiúkat állítja színpadra a kaposvári Csiky

Béli Ádám (balról a második) Boka és Mohácsi Norbert (jobbról a harmadik) Áts Feri szerepében Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című művének próbáján a Csiky Gergely Színházban. A darabot január 31-én mutatják be.

MTI Fotó: Varga György

A Molnár Ferenc klasszikusa alapján készült darabot a Csiky Gergely Színházban Vidovszky György állítja színpadra. A számos díjnyertes ifjúsági előadás rendezőjének szándéka fiatal, tehetséges srácokkal megmutatni, átélhetővé tenni a velük főleg egykorú közönség számára ezt a gyönyörű és sokrétű történetet. Bemutatni a gyermekkor szabadságát, amikor a felnőttek világa még csak mulatságos mintaként szolgál a játékhoz. A gyermekkor elmúlását, ami Nemecsek halálával váratlanul és feldolgozhatatlanul érkezik el. A barátság, becsület és hősisség - csupa kisbetűvel! - még létező és nem hangzatos értékeit. És nem utolsó sorban a grundot... Hogy ez mennyire gyerekjáték és mennyire felnőtt játék, döntse el ki-ki maga. Aki gyerek, ha nem is fogalmazza meg, pontosan érzi, miről szól ez a történet. S aki felnőtt már? Talán emlékszik még arra, mikor először hallott a gitt-egyletről. Talán neki is megvolt a maga grundja: az, amiért harcolt. De tudja-e még, miért harcol manapság? Látja-e, hogy hogyan vesznek el fokozatosan az illúziók? Van-e esély arra, hogy felnőjünk Nemecsek tetteihez, vagy átéljük azokat a gondokat, amik Boka arcát olykor komollyá teszik. És magunkban csak, hogy senki ne hallja, már felnőtt hangon mondhassuk, ne félj, Nemecsek...

További információk a darabról a Csiky honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.