Hírek
2011. November 07. 07:17, hétfő |
Életmód
Forrás: MTI
A pollen ebben az évben már nem gyötri az allergiásokat

A parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt héten sehol sem érte el a tüneteket okozó mennyiség határértékét, ezzel véget ért a 2011. évi pollenszezon - közölte a tisztiorvos facebook oldalán vasárnap.
Az allergiásoknak azonban továbbra is érdemes figyelniük, mivel télen az allergén gombák koncentrációja emelkedhet meg időnként. A fűtési szezonban gyakoribbá válhatnak a penészgomba és a poratka által kiváltott allergiás megbetegedések.
Az idei szezonban első alkalommal a pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető volt a tisztiorvos facebook oldalán. Pollenjelentéssel legközelebb a mogyoró és az éger virágzásának kezdetén, várhatóan jövő év január-februárjában jelentkezik majd az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Addig is, a téli időszakban az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai alapján a légszennyezettséggel kapcsolatos információkat teszik majd közzé folyamatosan - tették hozzá.
MTI
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód
Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.
2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód
Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem
Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.
2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód
Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest
2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód
Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása
Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.