Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Október 24. 13:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Rail Cargo Hungaria elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába

A Rail Cargo Hungaria elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába

A Rail Cargo Hungaria (RCH) elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába, az aratás augusztusi befejezése óta 14 ezer tonna kalászost szállítottak vasúton a rijekai kikötőbe elsősorban egyiptomi és tunéziai úticéllal.

A tájékoztatás szerint a horvát állami vasútvállalattal (H® Cargo) együttműködve az RCH eddig 13 szerelvényben továbbított főleg búzát és árpát Miskolcról az adriai dokkokban várakozó hajókhoz.

Kiemelték, hogy a megbízás az eddigi mennyiség megduplázására szól az év végéig, a magyar gabonaexport vasúti szállítása mellett tárgyalnak ukrán tranzitgabona továbbításáról is.

Az RCH közleményében hangsúlyozta: augusztus eleje óta jelentősen megnőtt a gabona vasúti fuvarozása iránt az igény az idei magas magyarországi búza- és árpa-termésátlagoknak, valamint a várhatóan kiváló kukoricatermésnek köszönhetően. A társaság az idei gabonaszezonban több mint 1 millió tonna magyar termény exportfuvarozására készült fel.

Az RCH szerint hatékony vasútlogisztikai megoldásai előnyhöz juttatják a magyar gabonát a külpiacokon az ukrán gabona által generált kiélezett árversenyben.

Címkék: afrika, gabona

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.