Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Február 28. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rekorder szabálysértő 90 helyett 160 km/h-val közlekedett

A rekorder szabálysértő 90 helyett 160 km/h-val közlekedett

Néhány óra alatt 65 szabályszegés

Tolna megye útjain fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést tartottak az egyenruhások.

Az idei évben eddig 38 sérüléses baleset történt a megye útjain, melyek közül 15 azért történhetett, mert a járművezető a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott.

A balesetek megelőzése érdekében a közlekedésrendészeti állomány 2021. február 25-én a megye teljes területén fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést tartott. Az egyenruhások a nap folyamán elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Kollégáink néhány óra alatt több tucat gyorshajtóval szemben intézkedtek. A legkirívóbb szabályszegést az az autós követte el, aki a 61-es főúton a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 160 km/h-val közlekedett. A rendőrök az ellenőrzések alkalmával összesen 65 közlekedőt szankcionáltak az általuk elkövetett közlekedési szabályszegésekért.

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, továbbra is figyeljünk egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.