Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 09. 06:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A republikánus választók kétharmada szerint Donald Trump a legalkalmasabb a gazdaság kezelésére

A republikánus választók kétharmada szerint Donald Trump a legalkalmasabb a gazdaság kezelésére

Az amerikai Republikánus Párt szavazóinak kétharmada az újbóli jelöltségre törekvő Donald Trump volt elnököt az összes többi lehetséges jelöltnél alkalmasabbnak tartja a gazdasági ügyek kezelésére a Financial Times és a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának (Michigan Ross) hétfőn bemutatott közös felmérése szerint.

A londoni gazdasági napilap által ismertetett vizsgálat résztvevőinek 67 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a republikánus elnökjelöltségért folyó versengés más résztvevőinél jobban bízik Trump gazdaságkezelési képességeiben.

Az ezer bejegyzett republikánus szavazó bevonásával végzett reprezentatív felmérés szerint a válaszadók mindössze 8 százaléka tartja gazdasági kérdésekben a leginkább hozzáértő lehetséges jelöltnek Nikki Haley-t, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövetét, Dél-Karolina állam volt kormányzóját, akit választási szakértők Trump után a második legesélyesebb indulónak tartanak.

Ron DeSantis floridai kormányzóra a felmérés résztvevőinek 9 százaléka bízná a legszívesebben az amerikai gazdaság kezelését.

Erik Gordon, a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának professzora a Financial Timesnak nyilatkozva úgy vélekedett: az eredmények részben azt tükrözik, hogy a választók jobban ismerik Trump gazdaságpolitikáját, mint Haley-ét vagy DeSantisét.

Gordon szerint sok republikánus és nem kevés demokrata választó is úgy emlékszik, hogy Trump elnöksége alatt az amerikai gazdaság jobb állapotban volt, mint most, függetlenül attól, hogy ez igaz-e vagy sem.

A hétfőn ismertetett FT-Michigan Ross-felmérés résztvevőinek 38 százaléka mondta azt, hogy elégedett Joe Biden jelenlegi demokrata párti elnök gazdaságkezelési teljesítményével, 60 százalékuknak ugyanakkor kedvezőtlen a véleménye Biden gazdaságpolitikájáról.

A válaszadók 85 százaléka az árak emelkedését jelölte meg aggályai legfőbb forrásaként.

Az amerikai infláció novemberben 3,1 százalék volt, nem egészen a fele a múlt év elején mért ütemnek, a felmérésbe bevont választók több mint fele ugyanakkor azt mondta, hogy személyes tapasztalatai szerint a fogyasztói árak ennél gyorsabban emelkednek.

Címkék: republikánus, trump, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).