Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Január 09. 06:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A republikánus választók kétharmada szerint Donald Trump a legalkalmasabb a gazdaság kezelésére

A republikánus választók kétharmada szerint Donald Trump a legalkalmasabb a gazdaság kezelésére

Az amerikai Republikánus Párt szavazóinak kétharmada az újbóli jelöltségre törekvő Donald Trump volt elnököt az összes többi lehetséges jelöltnél alkalmasabbnak tartja a gazdasági ügyek kezelésére a Financial Times és a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának (Michigan Ross) hétfőn bemutatott közös felmérése szerint.

A londoni gazdasági napilap által ismertetett vizsgálat résztvevőinek 67 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a republikánus elnökjelöltségért folyó versengés más résztvevőinél jobban bízik Trump gazdaságkezelési képességeiben.

Az ezer bejegyzett republikánus szavazó bevonásával végzett reprezentatív felmérés szerint a válaszadók mindössze 8 százaléka tartja gazdasági kérdésekben a leginkább hozzáértő lehetséges jelöltnek Nikki Haley-t, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövetét, Dél-Karolina állam volt kormányzóját, akit választási szakértők Trump után a második legesélyesebb indulónak tartanak.

Ron DeSantis floridai kormányzóra a felmérés résztvevőinek 9 százaléka bízná a legszívesebben az amerikai gazdaság kezelését.

Erik Gordon, a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának professzora a Financial Timesnak nyilatkozva úgy vélekedett: az eredmények részben azt tükrözik, hogy a választók jobban ismerik Trump gazdaságpolitikáját, mint Haley-ét vagy DeSantisét.

Gordon szerint sok republikánus és nem kevés demokrata választó is úgy emlékszik, hogy Trump elnöksége alatt az amerikai gazdaság jobb állapotban volt, mint most, függetlenül attól, hogy ez igaz-e vagy sem.

A hétfőn ismertetett FT-Michigan Ross-felmérés résztvevőinek 38 százaléka mondta azt, hogy elégedett Joe Biden jelenlegi demokrata párti elnök gazdaságkezelési teljesítményével, 60 százalékuknak ugyanakkor kedvezőtlen a véleménye Biden gazdaságpolitikájáról.

A válaszadók 85 százaléka az árak emelkedését jelölte meg aggályai legfőbb forrásaként.

Az amerikai infláció novemberben 3,1 százalék volt, nem egészen a fele a múlt év elején mért ütemnek, a felmérésbe bevont választók több mint fele ugyanakkor azt mondta, hogy személyes tapasztalatai szerint a fogyasztói árak ennél gyorsabban emelkednek.

Címkék: republikánus, trump, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.