Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Január 17. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

A semmittevés jobban ment néhányaknak Gyöngyöspatán

A semmittevés jobban ment néhányaknak Gyöngyöspatán

Többen nem dolgoztak, sőt hátráltatták a kiszabott feladatok elvégzését a gyöngyöspatai közmunkaprogramban részt vevő alkalmazottak közül.

A programot márciustól erdőtelepítéssel folytatják a magyar–roma konfliktusról elhíresült település érintett lakosai – számol be a Magyar Nemzet.

Az első közmunkaprogram tavaly nyáron indult, és az eltelt időben a helyhatóság azt tapasztalta: a negyven munkásnak valamivel több mint a fele dolgozott megfelelően, a többiek erre nem voltak hajlandók, sőt akadályozták a munkát. – A jövőben csak olyan embereket szeretnénk foglalkoztatni, akik hajlandók dolgozni – mondta el a jegyző. Mátyás István hozzátette: azok, akiket nem alkalmaznak, kaphatnak állami segélyt, hiszen eddigi munkájuk alapján igazolni tudják az állami támogatáshoz szükséges jogszabályban előírt harminc munkanapot. A jegyző kitért arra is, hogy a dolgozói csere ellenére a közmunkaprogram óta Gyöngyöspatán jobb a hangulat, mint korábban, hiszen a lakossági konfliktusok okozóinak „van értelmes elfoglaltságuk, így nem jut idejük másra”.

Úgy tűnik azonban, a romák között nem szűnik a feszültség: mint ismert, egy hete a cigány kisebbségi önkormányzat tagjainak lemondását és a helyi cigány vajda közéleti visszavonulását követelte a gyöngyöspatai romák egy csoportja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:39, vasárnap | Belföld

Országszerte csökkent a légszennyezettség

A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.

2021. Február 28. 13:38, vasárnap | Belföld

Meghalt 72 beteg, 4469-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 72, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4469 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is