Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2019. Június 26. 08:36, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A Kaposvári KK férficsapatánál egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.

A Kaposvári KK élvonalbeli férficsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője június 22-én sajtótájékoztatón jelentette be azt, hogy egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.

Puska Zoltán elmondta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányát általános igazgatónak szerződtette, aki a szakmai munkát fogja irányítani. A vezetőedző továbbra is Fekete Ádám marad, akinek eddigi társa, Filipovics Gordan lesz az egyik segítője.
A másik pedig az az 1976-ban született Szőke Balázs, aki a Dombóvári KKE-től érkezik. Ő jó ismerőse a somogyi megyeszékhely kosárlabdát kedvelő lakóinak, ugyanis az ezredforduló évében ugyancsak a szomszédos Tolna megyei város alakulatától igazolt játékosként a KKK együtteséhez, melyben összesen 10 szezont húzott le, miközben 355 első osztályú mérkőzésen játszva 2144 pontot dobott. Társaival 2001-ben és 2004-ben NB I A-csoportos férfi bajnoki címet szerzett és az utóbbi esztendőben a legénység a Magyar Kupában is győzött. A hátvéd szorgalmával és lelkesedésével igazi példakép lett Kaposváron, amit az is jelzett, hogy hosszú időn keresztül ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. Lakóhelyére 2013-ban visszatérve még egy ideig játékosként szolgálta nevelőklubját, de elkezdte tanulni az edző szakmát is és különböző korosztályú utánpótlás-gárdákat készített fel. Később lehetőséget kapott a felnőttek alakulatának irányítására is, mellyel a legjobb eredményt a nemrégiben zárult 2018/2019-es pontvadászatban érte el. Az NB II-es bajnokság nyugati-csoportjának második helyén végzett társaság trénerének magas színvonalú szakmai tevékenységére, elhivatottságára és következetességére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetői is felfigyeltek, akik tavaly ősszel felkérték arra, hogy legyen az U16-os fiú válogatott tréneri stábjának tagja. Ő megtiszteltetésnek vette az invitálást és munkájával azóta a nemzeti együttest is segíti.
Szőke Balázs nehéz szívvel vesz búcsút Dombóvártól. A jövőben a somogyi megyeszékhely kosaras sikereiért fog dolgozni. Otthonról hazatér. A férfiak edzése mellett a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kadettjeinek csapatát is trenírozni fogja.

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 08:38, hétfő | Helyi

A Belvárosi Nagycirkusz kis művészei felléptek a Belvárosi Iskola alsós farsangján

Hagyományainkhoz híven 2020. február 13-án rendeztük meg az alsó tagozatban a farsangi bált.

2020. Február 21. 08:21, péntek | Helyi

Változtak a tűzgyújtás szabályai

2020. január 22-én módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5.) BM rendelet szabadtéri tűzgyújtásra és az irányított égetésre vonatkozó szabályai.

2020. Február 20. 14:25, csütörtök | Helyi

OviZsaru Kocsolán

A Kocsolai Gyermeklánc Óvodában járt a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere.

2020. Február 20. 10:34, csütörtök | Helyi

Információs napokon népszerűsítik a Határtalanul! programot

Dombóváron volt a tájékoztató körút első állomása.