Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 26. 08:36, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A Kaposvári KK férficsapatánál egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.

A Kaposvári KK élvonalbeli férficsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője június 22-én sajtótájékoztatón jelentette be azt, hogy egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.

Puska Zoltán elmondta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányát általános igazgatónak szerződtette, aki a szakmai munkát fogja irányítani. A vezetőedző továbbra is Fekete Ádám marad, akinek eddigi társa, Filipovics Gordan lesz az egyik segítője.
A másik pedig az az 1976-ban született Szőke Balázs, aki a Dombóvári KKE-től érkezik. Ő jó ismerőse a somogyi megyeszékhely kosárlabdát kedvelő lakóinak, ugyanis az ezredforduló évében ugyancsak a szomszédos Tolna megyei város alakulatától igazolt játékosként a KKK együtteséhez, melyben összesen 10 szezont húzott le, miközben 355 első osztályú mérkőzésen játszva 2144 pontot dobott. Társaival 2001-ben és 2004-ben NB I A-csoportos férfi bajnoki címet szerzett és az utóbbi esztendőben a legénység a Magyar Kupában is győzött. A hátvéd szorgalmával és lelkesedésével igazi példakép lett Kaposváron, amit az is jelzett, hogy hosszú időn keresztül ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. Lakóhelyére 2013-ban visszatérve még egy ideig játékosként szolgálta nevelőklubját, de elkezdte tanulni az edző szakmát is és különböző korosztályú utánpótlás-gárdákat készített fel. Később lehetőséget kapott a felnőttek alakulatának irányítására is, mellyel a legjobb eredményt a nemrégiben zárult 2018/2019-es pontvadászatban érte el. Az NB II-es bajnokság nyugati-csoportjának második helyén végzett társaság trénerének magas színvonalú szakmai tevékenységére, elhivatottságára és következetességére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetői is felfigyeltek, akik tavaly ősszel felkérték arra, hogy legyen az U16-os fiú válogatott tréneri stábjának tagja. Ő megtiszteltetésnek vette az invitálást és munkájával azóta a nemzeti együttest is segíti.
Szőke Balázs nehéz szívvel vesz búcsút Dombóvártól. A jövőben a somogyi megyeszékhely kosaras sikereiért fog dolgozni. Otthonról hazatér. A férfiak edzése mellett a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kadettjeinek csapatát is trenírozni fogja.

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.