Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Június 26. 08:36, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A somogyi megyeszékhelyen edzősködik tovább Szőke Balázs

A Kaposvári KK férficsapatánál egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.

A Kaposvári KK élvonalbeli férficsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője június 22-én sajtótájékoztatón jelentette be azt, hogy egy olyan dombóvári trénerrel bővül az edzői stáb, aki játékosként korábban már „letette a névjegyét” a somogyi megyeszékhely klubjánál.

Puska Zoltán elmondta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányát általános igazgatónak szerződtette, aki a szakmai munkát fogja irányítani. A vezetőedző továbbra is Fekete Ádám marad, akinek eddigi társa, Filipovics Gordan lesz az egyik segítője.
A másik pedig az az 1976-ban született Szőke Balázs, aki a Dombóvári KKE-től érkezik. Ő jó ismerőse a somogyi megyeszékhely kosárlabdát kedvelő lakóinak, ugyanis az ezredforduló évében ugyancsak a szomszédos Tolna megyei város alakulatától igazolt játékosként a KKK együtteséhez, melyben összesen 10 szezont húzott le, miközben 355 első osztályú mérkőzésen játszva 2144 pontot dobott. Társaival 2001-ben és 2004-ben NB I A-csoportos férfi bajnoki címet szerzett és az utóbbi esztendőben a legénység a Magyar Kupában is győzött. A hátvéd szorgalmával és lelkesedésével igazi példakép lett Kaposváron, amit az is jelzett, hogy hosszú időn keresztül ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. Lakóhelyére 2013-ban visszatérve még egy ideig játékosként szolgálta nevelőklubját, de elkezdte tanulni az edző szakmát is és különböző korosztályú utánpótlás-gárdákat készített fel. Később lehetőséget kapott a felnőttek alakulatának irányítására is, mellyel a legjobb eredményt a nemrégiben zárult 2018/2019-es pontvadászatban érte el. Az NB II-es bajnokság nyugati-csoportjának második helyén végzett társaság trénerének magas színvonalú szakmai tevékenységére, elhivatottságára és következetességére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetői is felfigyeltek, akik tavaly ősszel felkérték arra, hogy legyen az U16-os fiú válogatott tréneri stábjának tagja. Ő megtiszteltetésnek vette az invitálást és munkájával azóta a nemzeti együttest is segíti.
Szőke Balázs nehéz szívvel vesz búcsút Dombóvártól. A jövőben a somogyi megyeszékhely kosaras sikereiért fog dolgozni. Otthonról hazatér. A férfiak edzése mellett a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kadettjeinek csapatát is trenírozni fogja.

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 15:42, péntek | Helyi

Az élményszerzésen kívül a kapcsolatépítést is szolgálta a látogatás

A Füredi Szív Egyesület meghívására szeptember 12-én a Dombóvári Szívklub Egyesület 48 tagja Balatonfüredre kirándult.

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,