Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2021. Január 08. 17:20, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Kovács Tamás

A százéves Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok is regisztrált a védőoltásra

A százéves Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok is regisztrált a védőoltásra

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász is regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra csütörtökön.

A szombaton századik születésnapját ünneplő tornásznő a kormányszóvivővel közösen jelentkezett be a vakcinainfo.gov.hu oldalra.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: az, hogy már több mint egymillióan regisztráltak a koronavírus elleni oltásra, azt jelzi, hogy az emberek látják, jelenleg az oltásnak nagy jelentősége van. Az emberek tudják, hogy a járvány megállításához, a normális élethez való visszatéréshez az oltás jelenti a megoldást - hangsúlyozta.

Kiemelte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az oltások rendelkezésre álljanak. Most 79 ezer ember oltására alkalmas Pfizer vakcina van már Magyarországon. Ezzel az oltási tervnek megfelelően már oltják is az arra jogosultakat. Elsőként a "járvány frontvonalában" lévő egészégügyi dolgozók kapták meg az oltást. Csütörtökön pedig megkezdődött a szociális intézményekben élők és dolgozók oltása is. A magyar kormány felkészült arra, hogy ahogy érkeznek a vakcinák, abban az ütemben oltsák az embereket.

A kormányszóvivő továbbra is mindenkit arra bíztat, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon jelezze a szándékát, hogy szeretné kérni az oltást. A regisztráció nem jár kötelezettséggel, de csak azzal tudják felvenni a kapcsolatot a hatóságok, aki regisztrált. A koronavírus elleni oltás önkéntes és ingyenes - emlékeztetett.

Szentkirályi Alexandra úgy értékelt, a járványkezelés közös sikernek tekinthető. A magyar emberek fegyelmezettsége, sokszor lemondása és odafigyelése vezethetett el odáig, hogy jelenleg kontroll alatt tudják tartani a vírust.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 08:00, szerda | Belföld

Húszéves a nemzeti lovas díszegység

Húszéves a nemzeti lovas díszegység, ebből az alkalomból díszszemlét tartottak kedden a Készenléti Rendőrségnél, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter.

2021. Október 27. 06:00, szerda | Belföld

Szállásadójuk megöléséért súlyos büntetésre ítéltek egy párt

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 20, illetve 18 év fegyházra ítélt kedden a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit és egy nőt, mert 2020-ban halálra verték szállásadójukat.

2021. Október 27. 05:00, szerda | Belföld

Újabb nagy adag vakcina érkezett Magyarországra

A héten újabb, több mint 150 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Október 26. 18:09, kedd | Belföld

Leköpte, megverte, bezárta feleségét, de anyósát sem kímélte

A monori rendőrök befejezték annak az 52 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint többször leköpte, bántalmazta, bezárta feleségét, de anyósát sem kímélte.