Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Február 26. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

A Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjében két belvárosis diák

A Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjében két belvárosis diák

2019. jan. 31-én rendezték meg a „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulóját a Baka István Általános Iskolában Szekszárdon.

A Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2-2 tanulója képviselte iskoláját a megyei fordulón, akik az iskolai versenyen 1-2. helyezést értek el:

  • az 5-6. osztályos kategóriában Süveges Imola 5. a és Nagy Blanka 5.c osztályos tanulók, akiket Hertelendi Emília tanárnő készített fel a versenyre. Imola 4., míg Blanka a 6. helyen zárta a versenyt.

  • a 7-8. osztályos kategóriában Szenyéri Gréta és Horváth Huba 8. a osztályos tanulók, akiket Nyári Éva tanárnő készített fel a versenyre.

A megyei versenyen Szenyéri Gréta 2. helyezést, Horváth Huba 3. helyezést ért el, így ők mindketten Tolna megyét képviselhetik áprilisban Balatonbogláron a „Szép Magyar Beszéd” verseny dunántúli regionális-országos döntőjében.

A versenyen egy kötelező és egy magukkal hozott, szabadon választott szöveg felolvasásával mérik össze a versenyzők a tudásukat. Balatonbogláron vehetik át a díjazottak a megyei döntőn kiérdemelt Kazinczy-jelvényüket is. A regionális versenyen elért eredmények alapján pedig 16 tanuló Kazinczy-jelvény arany fokozatában is részesülhet.

Nyári Éva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.