Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2018. Május 04. 13:07, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

A tanulók átvették a hatalmat a gimnáziumban

A tanulók átvették a hatalmat a gimnáziumban

Idén is - mint korábban minden évben - április utolsó hetében kezdtek el kampányolni az Illyés Gyula Gimnáziumban azok a tanulók, akik a Diáknap alkalmából az igazgatói székre pályáznak.

Az oktatási intézmény vezetőjétől április 27-én egy napra a társai által megszavazott diákigazgató vette át a hatalmat.

Négy jelölt indult a választáson, akik közül döntő többséggel - a leadott voksok 51%-val - Hódi Balázs nyert, így ő kapta meg a középiskola kulcsait dr. Szenyéri Zoltántól. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, az ünnepi alkalomra Mercedessel és két fegyveres őrrel érkezett meg az épület udvarára a fiatalember, aki a kapott hatalmával élve azonnal eltörölte a reggeli becsengetést. A diákigazgató beiktatási beszédében gratulált vetélytársainak és hozzáfogott napi teendőinek elvégzéséhez. Elsőként „Az év tanára-díjról” szóló oklevelet osztotta ki, amit idén Erdélyi Tamás földrajz-történelem szakos pedagógus érdemelt ki.
A Diáknap további részében rengeteg program várt a tanulókra, akik különböző szellemi vetélkedőkön és sportversenyeken vettek részt, de volt oldtimer és offroad autókiállítás, kézműves foglalkozás, valamint filmklub is. A fiatalok hangulatát Kovács „Gaboss” Gábor rap fellépésével emelte, a szövegmondó-énekes előadása alatt „partyporos” eseménnyel is szórakoztatta lelkes közönségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.