Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.

Az országban tizenkét helyszínen mutatták be a fogyatékossággal élő tehetségek alkotásait.

A dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület 2015-ben hirdette meg először művészeti pályázatát azzal a céllal, hogy ezúton is hidat képezzenek a fogyatékossággal élő alkotók és a kulturális szektor között. A kiállított művek bizonyítják, hogy ezek a tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket. A művészet ugyanis segít megtapasztalni a másik értékességét, itt kiegyenlítődnek az esélyek, partnerekké válnak az alkotók és a befogadók, az interakció pedig mindegyiküket alakítja, formálja.

A különböző művészeti technikák (nemezelés, ötvösség, hímzés, varrás, festés stb.) elsajátítása és alkalmazása, egyfajta terápia a nappali otthonok látogatóinak - fogalmazta meg egyik kiállításmegnyitón Farkas János. Szívből ajánljuk mindenkinek, hiszen a kiállított művek által eltűnnek a köztünk lévő láthatatlan „szakadékok”. Láthatjuk, hogy a tehetség mindenhol jelen van, hihetetlen érzés látni ezeket az alkotásokat és általuk magát az emberi érzéseket, a mögöttük rejlő tartalmat.

A megnyitón közreműködtek az egyesület munkatársai és fiataljai, köszöntőt mondott Rieger Erika a Presidium Közhasznú Egyesület elnöke és Müller Ádám a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója, a tárlatot megnyitotta Benke Zita festőművész, művészetterapeuta.

A kiállítás megtekinthető a Dombóvári Művelődési Ház aulájában augusztus 20-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.