Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.

Az országban tizenkét helyszínen mutatták be a fogyatékossággal élő tehetségek alkotásait.

A dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület 2015-ben hirdette meg először művészeti pályázatát azzal a céllal, hogy ezúton is hidat képezzenek a fogyatékossággal élő alkotók és a kulturális szektor között. A kiállított művek bizonyítják, hogy ezek a tehetséges alkotók milyen érzékenységgel tudják bemutatni a mindnyájunkat foglalkoztató kérdéseket. A művészet ugyanis segít megtapasztalni a másik értékességét, itt kiegyenlítődnek az esélyek, partnerekké válnak az alkotók és a befogadók, az interakció pedig mindegyiküket alakítja, formálja.

A különböző művészeti technikák (nemezelés, ötvösség, hímzés, varrás, festés stb.) elsajátítása és alkalmazása, egyfajta terápia a nappali otthonok látogatóinak - fogalmazta meg egyik kiállításmegnyitón Farkas János. Szívből ajánljuk mindenkinek, hiszen a kiállított művek által eltűnnek a köztünk lévő láthatatlan „szakadékok”. Láthatjuk, hogy a tehetség mindenhol jelen van, hihetetlen érzés látni ezeket az alkotásokat és általuk magát az emberi érzéseket, a mögöttük rejlő tartalmat.

A megnyitón közreműködtek az egyesület munkatársai és fiataljai, köszöntőt mondott Rieger Erika a Presidium Közhasznú Egyesület elnöke és Müller Ádám a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója, a tárlatot megnyitotta Benke Zita festőművész, művészetterapeuta.

A kiállítás megtekinthető a Dombóvári Művelődési Ház aulájában augusztus 20-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 22:14, szerda | Helyi

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély

Az ország több pontján már megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben.

2022. Augusztus 16. 22:04, kedd | Helyi

Helyi rádió indul Dombóváron

Rádió Plusz Dombóvár néven szeptember 1-jén rádiót hallgathatnak a városunkban és vonzáskörzetében élők.

2022. Augusztus 16. 08:02, kedd | Helyi

Oldalára borulva a járdán állt meg egy autó a baleset után

Az autóban hárman utaztak, azonban egyikük sem ismerte el, hogy a kocsit ő vezette volna.

2022. Augusztus 16. 07:58, kedd | Helyi

Összefogásra van szükség, hogy a fűtésszezont felkészülten várhassa a lakosság

Sajtótájékoztatót tartott a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és az országos kéményseprőipari szerv Tolna Megyei Ellátási Csoportja a lakossági kéményseprések igénybevételének népszerűsítése érdekében.