Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 27. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A termékeny nők veszélyes illata - Férfiválasz: megnövekedett tesztoszterontermelés (2. rész)

A termékeny nők veszélyes illata - Férfiválasz: megnövekedett tesztoszterontermelés (2. rész)

A kapcsolat megőrzésének egyik biztos módja férfiak és nők számára egyaránt az, hanem néznek a csábító alternatívákra.

És úgy tűnik, létezik is egyfajta mentális mechanizmus, amely megálljt parancsol a kalandozó tekintetnek, miként azt Manernek és a Floridai Állami Egyetemen dolgozó kollégáinak egy, a "figyelmi kötődésre" vonatkozó vizsgálata is megmutatta.

A kísérletben részt vevő férfiakat és nőket a "vágy" és "csók" szavak felvillantásával készítették elő, majd fényképeket mutattak nekik. Az egyedülálló férfiak és nők nem állták meg, hogy ne bámulják meg a másik nem elbűvölő képviselőit - tekintetük akkor is vissza-vissza vándorolt rájuk, ha éppen egy másvalakit ábrázoló új képet kellett volna nézniük.

Ezzel szemben a kapcsolatban állók másképp reagáltak, gyorsan elfordították tekintetüket a csábító arcokról. A szakemberek szerint a szexszel kapcsolatos szavakkal történt tudatalatti stimulálás működébe hozott náluk valamilyen ösztönös védekező mechanizmust, és az illető mintha azt mondta volna: "Ne kísértsenek! Nem látok semmit! Nem látok semmit!"
Ez jó hír a hűséget pártolóknak, de Maner a Kentucky Egyetemen dolgozó C. Nathan DeWall-lal és másokkal végzett egy olyan kísérletet is, amely óvatosságra int. A kísérletben megnehezítették, hogy a résztvevők vonzó arcokra nézzenek - férfiak és nők egyaránt azzal reagáltak, hogy erőteljesebben törekedtek a tiltott gyümölcs megszemlélésére. Később pedig kevésbé elégedetten nyilatkoztak a partnerükről, és hajlamosabbnak mutatkoztak arra, hogy megcsalják.
A tanulság - úgy tűnik - az, hogy ha túlzottan védenek egy kapcsolatot, akkor a szándék épp az ellenkezőjébe fordul, és a viszony fenntartásának akadályává válik.
"Nem akarjuk, hogy a partnerünk nagyon sok embert megnézzen, mert az árt a viszonyunknak. Ugyanakkor ha megakadályozzuk benne, az visszaüthet - fejtette ki Maner. - Jobb tehát, ha hagyjuk, hogy a saját - tudatos vagy tudattalan - eszközeivel maga védje meg magát."
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.