Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2011. Augusztus 27. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A termékeny nők veszélyes illata - Férfiválasz: megnövekedett tesztoszterontermelés (2. rész)

A termékeny nők veszélyes illata - Férfiválasz: megnövekedett tesztoszterontermelés (2. rész)

A kapcsolat megőrzésének egyik biztos módja férfiak és nők számára egyaránt az, hanem néznek a csábító alternatívákra.

És úgy tűnik, létezik is egyfajta mentális mechanizmus, amely megálljt parancsol a kalandozó tekintetnek, miként azt Manernek és a Floridai Állami Egyetemen dolgozó kollégáinak egy, a "figyelmi kötődésre" vonatkozó vizsgálata is megmutatta.

A kísérletben részt vevő férfiakat és nőket a "vágy" és "csók" szavak felvillantásával készítették elő, majd fényképeket mutattak nekik. Az egyedülálló férfiak és nők nem állták meg, hogy ne bámulják meg a másik nem elbűvölő képviselőit - tekintetük akkor is vissza-vissza vándorolt rájuk, ha éppen egy másvalakit ábrázoló új képet kellett volna nézniük.

Ezzel szemben a kapcsolatban állók másképp reagáltak, gyorsan elfordították tekintetüket a csábító arcokról. A szakemberek szerint a szexszel kapcsolatos szavakkal történt tudatalatti stimulálás működébe hozott náluk valamilyen ösztönös védekező mechanizmust, és az illető mintha azt mondta volna: "Ne kísértsenek! Nem látok semmit! Nem látok semmit!"
Ez jó hír a hűséget pártolóknak, de Maner a Kentucky Egyetemen dolgozó C. Nathan DeWall-lal és másokkal végzett egy olyan kísérletet is, amely óvatosságra int. A kísérletben megnehezítették, hogy a résztvevők vonzó arcokra nézzenek - férfiak és nők egyaránt azzal reagáltak, hogy erőteljesebben törekedtek a tiltott gyümölcs megszemlélésére. Később pedig kevésbé elégedetten nyilatkoztak a partnerükről, és hajlamosabbnak mutatkoztak arra, hogy megcsalják.
A tanulság - úgy tűnik - az, hogy ha túlzottan védenek egy kapcsolatot, akkor a szándék épp az ellenkezőjébe fordul, és a viszony fenntartásának akadályává válik.
"Nem akarjuk, hogy a partnerünk nagyon sok embert megnézzen, mert az árt a viszonyunknak. Ugyanakkor ha megakadályozzuk benne, az visszaüthet - fejtette ki Maner. - Jobb tehát, ha hagyjuk, hogy a saját - tudatos vagy tudattalan - eszközeivel maga védje meg magát."
 

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 09:58, csütörtök | Belföld

Nőtt a szálláshelyek forgalma

Októberben a külföldi vendégek száma 9,2, százalékkal, a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 10,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

2019. December 12. 08:50, csütörtök | Belföld

Milliós adomány gyűlt össze az árvíz sújtotta Egerszólátnak és Novajnak

Milliós pénzadományt gyűjtött össze a nyári villámárvíz által sújtott két Heves megyei településnek a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége: Egerszólát és Novaj emellett a kormány vis maior keretéhez is kérelmet nyújtott be

2019. December 12. 07:18, csütörtök | Belföld

Díjazták a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat nyerteseit szerdán Budapesten, a szakmai zsűri elismeréseit, a partnerszervezetek különdíjait és a közönségdíjakat összesen tizenöten vehették át.

2019. December 12. 07:09, csütörtök | Belföld

Repülőjáratot indít Moszkvából Budapestre a Ural Airlines

Repülőjáratot indít Moszkvából Budapestre december 28-tól a Ural Airlines/Uralszkije Avialinyii orosz légitársaság - közölték szerdán turisztikai honlapok.