Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2019. Szeptember 18. 09:00, szerda | PR
Forrás: Arrabonamédia

A testápolás alapszabályai

A testápolás alapszabályai

A testápolás mindennapi életünk velejárója. A hölgyek talán többet, a férfiak jellemzően kevesebb időt töltenek el ezzel.

Mindkét nemnek nagyon fontos a testápolás, ezzel elkerülhető a bőr korai öregedése, valamint kiküszöbölhetünk vagy meggyógyíthatunk egyes bőrhibákat is. Lássuk, hogyan és mivel is érdemes csinálni.

Hidratálás és ápolás

Bőrünk hidratálása nem csak a bőrhidratáló készítményekkel történik. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel során is ezt tesszük. Emellett egy egyszerű, könnyű lotion állagú hidratáló krém is tökéletes választás. Nem minden esetben a túlárazott termékek a nyerőek, sokkal jobban járunk a gyermekápolásra szánt kivitelekkel. Ezek jellemzően megfizethetőbbek, és biztosan nem tartalmaznak káros összetevőt. Ezek a termékek abszolút megfelelnek a hidratálás és ápolás alapszabályainak.

Mindennapi ápolás

A bőrünknek a legjobban úgy segíthetünk, ha azt minden nap, rendszeresen és kellő odafigyeléssel ápoljuk. Erről szól a bőrápolás. Természetesen használnunk kell bőrápoló termékeket, de azokat csak kellő mennyiségben és megválogatva. A megválogatás ott kezdődik, hogy a bőrtípusunkhoz megfelelő terméket választjuk. Szárazat a szárazhoz, zsírosat a zsíroshoz.

Ezekben az esetekben is jó trükk a gyermekek számára kifejlesztett készítmények, mert azok minden bőrtípushoz megfelelőek. Felejtsük el a szappannal történő fürdést. A régi idők szappanjai szárítanak, és amellett még lúgos kémhatással is rendelkeznek. A mai szappan már maximálisan bőrbarát, használata során ezektől már nem kell tartani.

Megfelelő feltételek

Egyrészt biztosítanunk kell bőrünk számára azokat a feltételeket, amelyek ideálisak a körülményekhez. Gondolunk itt arra, hogy napvédő fény használatáról ne felejtkezzünk meg az Afrikai nyaralásunk folyamán. Másrészt a bőrünk velünk együtt öregszik. De ezért az öregedésért a legnagyobb részben a napfény felelős, aminek egész életünk során ki van téve. Egyes élethelyzetekben javasolt anti-aging jellegű megoldásokat is bevetnünk. Ezeknek már alkalmankénti használata is sokat javíthat egy kialakult helyzeten.

A testünk egy összefüggő felület, mégis vannak részek, amelyeket eltérő szerekkel és más odafigyeléssel kell kezelnünk ahhoz, hogy azok is a tökéletes formában maradjanak. Ilyen kiemelt terület például a lábfej. Ez a testrész minden embernél kiemelt figyelemre szorul. A szandálos, magassarkús hölgyek és a munkavédelmi bakancsban dolgozó urak sem kivételek ezek alól. Érdemes áztatás után a bőrkeményedéseket habkővel eltávolítani, majd a felületet sűrű krémmel ápolni. Ehhez legideálisabbak a magas vízmegkötő hatású krémek. Ezzel a kis semmiséggel végül a lábfejek is megkapják a nekik járó figyelmet és törődést.

Címkék: testápolás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 14. 10:00, kedd | PR

Miként hat a hordós érlelés a whisky minőségére?

Sokan talán nem is gondolnának arra, hogy a megfelelő érlelésnek milyen komoly szerepe van a whisky minőségében.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 17. 10:30, kedd | PR

Az étrend-kiegészítők fontossága a sportolók életében

Manapság egyre népszerűbbé váltak az úgynevezett étrend-kiegészítők. De vajon mindenki tisztában van vele, hogy pontosabban mik is ezek a szerek és mire valók?