Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 30. 13:12, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

A tesztoszterontermelés növeléséhez szükséges 5 dolog

A tesztoszterontermelés növeléséhez szükséges 5 dolog

Vitathatatlan tény, hogy a legfontosabb férfi hormon a tesztoszteron.

Ez felelős azért, hogy a férfi férfias legyen és az ágyban is megállja a helyét. Igen ám, de mit tegyünk, ha már érezzük, hogy csökken a mennyisége a szervezetünkben? Ehhez adunk néhány tippet, hogy hogyan növeljük meg a termelését.

Honnan tudhatjuk, hogy csökken a tesztoszteronszintünk? A legfőbb tünetei a gyakori, lelassuló metabolizmus, az izomzat leépülése, fáradékonyság, romló közérzet és extrém esetekben akár az impotencia is. Természetesen számtalan gyógyszer áll a rendelkezésünkre arra, hogy ezen változtassunk, de ugyanígy rengeteg természetes gyógymód is a birtokunkban van ahhoz, hogy növeljük a tesztoszterontermelést.

1. Az egészséges zsírok fogyasztása rendkívül jótékonyan hat a férfiasságra. Hiába él a köztudatban az a felfogás, hogy minden zsír rossz, ez nem így van. A telítetlen zsírsavak, mint a halolaj, népszerűbb nevén Omega-3 zsírsav, nagyon jól hat a tesztoszteronszintre, sőt az érfalakat is tisztítja.

Lássuk, hogy mi tartalmaz jó zsírokat:

  • A növényi olajok gazdagok telítetlen zsírsavakban, mint az olíva, napraforgó, kukorica olaj.

  • Az olajos magvak fogyasztásával is sokat tehetünk az egészségünkért, ezért érdemes ropogtatnunk egy kis szezámmagot, tök- illetve napraforgómagot. A diófélék is hasznos csemegék lehetnek egy-egy kisétkezésre, mint a paradió, kesudió, pekándió.

  • A gyümölcsök közül nagyon hasznosak a körte, banán, avokádó, barack és még sokan mások.

  • Végül az egyik legismertebbek, a halak tartalmaznak hatalmas mennyiségű telítetlen zsírsavakat. Ilyenek a makréla, lepényhal, rákfélék.

2. Kedvezőtlenül hatnak a telített zsírsavak, amit pedig a vörös húsok, sajtok, vaj, étcsokoládé tartalmaznak. Amennyiben nincs lehetőségünk elegendő természetes telítetlen zsírsavat fogyasztani, akkor ajánlott elgondolkodni az étrendkiegészítők létjogosultságán.

3. Bizonyított tény, hogy a napi, megfelelő mennyiségű alvás elengedhetetlen az optimális tesztoszterontermeléshez. Egy átlagos felnőtt férfinak 7-9 óra pihentető alvás lenne az igénye, aminek jó, ha a fele teljesül. Ez rohanó világunk hátulütője, ezért nem megy csodaszámba a kialvatlan, fáradt és sajnos egyre inkább merevedési zavarral küzdő férfi. Ezt onnan tudjuk megállapítani, hogy ha ritkul, sőt elmaradozik a reggeli merevedés, akkor minden esetben érdemes utánamenni a problémának.

4. A stressz az egyik legnagyobb ellenség, de nem csak a tesztoszteronnak, hanem alapjában véve a szexuális életnek, a libidónak. Ezt annyira érdemes komolyan venni, hogy a sok stressz hatására termelt kortizol hormon gyorsan impotenssé teheti az embert. Azt hiszem nem érdemes kockáztatni.

5. A rendszeres, mindennapos sport elengedhetetlen része kellene, hogy legyen az egészséges életnek. Mivel a szervezetünk alkalmazkodik az életmódunkhoz, ezért a sok ülőmunka esetén azt az információt juttatjuk az agyunknak, hogy nem kell, hogy erősítsük a csontokat és izmokat. Ez egyenes út az elhízáshoz. Amennyiben elkezdünk sportolni, a szervezetünk is felélénkül, hiszen mégiscsak egy mozgásforma a jó levegőn. Itt is, a legfontosabb nem az, hogy minél intenzívebb legyen, hanem a rendszeresség.

Ahogy láthatjuk, az egészséges életmód kulcsfontosságú tesztoszteronszintünk fenntartásához, tesztoszteronhiány esetén pedig nem szükséges azonnal bármilyen mesterséges gyógykészítményhez fordulnunk. Ügyeljünk mindig a testmozgás, az alvás és a stressz egyensúlyának fenntartására és ha mindezt betartjuk, akkor esélyes, hogy sosem fogunk tesztoszteronhiánytól szenvedni.

Címkék: egészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.