Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2012. Január 15. 14:53, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A túl sok D-vitamin árthat a szívnek

A túl sok D-vitamin árthat a szívnek

Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin elengedhetetlen a csontok egészségéhez és a szívre is jó hatást fejthet ki. Egy új kutatás azonban azt állítja, ha túl sokat fogyasztunk belőle, akkor kártékony lehet.

'A D-vitamin egyértelműen kell ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Csökkenti a kardiovaszkuláris gyulladásokat, az atherosclerosist (szerk.:idegrendszeri tünetek akut jelentkezése az agy, ér-eredetű károsodásának következtében) és a halálozást. Úgy tűnik azonban, hogy egy bizonyos ponton sok lehet a jóból - mondta a tanulmány vezetője Dr. Muhammad Amer, a Johns Hopkins orvosi egyetemtől.

A jelenlegi tanulmány során a kutatók egy 5 éven át tartó, 15 ezer ember részvételével készült, nemzeti felmérés adatait vizsgálták meg. Arra a következtetésre jutottak, hogy a normál szinten lévő D-vitaminhoz alacsony szintű c-reaktív protein (CRP) társul, amely a szív és a véredények gyulladásának egy jelzője.

Megállapították: amikor a D-vitamin szint megemelkedett, a CRP is megemelkedett, növelve a szívproblémák kialakulásának esélyét. 'A gyulladás, amit a D-vitamin lecsökkentett, nem ment lejjebb magasabb D-vitamin szint esetében' - magyarázta Amer. A kutatók levonták a következtetést: az embereknek tudatában kell lenniük az étrend-kiegészítők lehetséges kockázatainak, ek különösen igaz a D-vitaminra - írja a healthday.com

OrientPress Hírügynökség

Címkék: D-vitamin, tudomány

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 13:06, péntek | Belföld

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

2021. Február 26. 11:00, péntek | Belföld

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb hat anyag került fel a dizájnerdrogok immár több mint 300 vegyületcsoportot, szert és szervariánst tartalmazó tiltólistájára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a oldalán.