Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 01. 08:38, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

A Tűzmadár feltámadott, s újra szállt

A Tűzmadár feltámadott, s újra szállt

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában 2015. március 13-án emlékeztek meg a diákok és pedagógusok a magyar forradalomról és szabadságharcról, s annak kezdetéről.

A színvonalas műsor főszervezője, Maltasics Erika célul tűzte ki, hogy azon diákok tehetségét csillogtatja meg a műsorban, akiknek eddig csekély esélyük volt szereplésre.
A sok próba meghozta az eredményét, a fellépő diákok, akik a 6.d, 6.c és 8.c osztályokból választott tanulók voltak, a megemlékezést emelkedetté, komollyá tették.
A műsor a Tűzmadár motívum köré épített produkcióval kezdődött. Szappanos Alexandra, Halasi Alexandra és Balogh Anna a karzatról három különböző pontról olvasta fel a Tűzmadár és a magyar nép újjászületésének történetét, a kivetítőn a közönség a csodálatos madárról tekinthetett meg képsorozatot. Fodor Attila konferálását a 6.a osztályból választott diákok látványos produkciója követte. A tanulók Nyári Éva tanárnő felkészítésével piros, fehér és zöld leplekbe burkolózva táncoltak, keltették fel a nézők figyelmét, s érték el azok csodálatát. A műsor szerves részét alkotta a Rádi-testvérek által énekelt Republic-feldolgozás is, a három testvér meghatóan, szépen énekelte el az Ezt a földet választottam című dalt.
Petőfi beszédét követően Varga Krisztofer szavalta el a Nemzeti dalt, amely a műsor egyik katartikus pillanatai közé tartozott, ezután a Kossuthot alakító Bíró Dávid szólította fel cselekvésre a magyar népet. A műsorzáró, s egyben legemelkedettebb pontja Juhász Patrik és Vámbérszki Kíra szereplése volt. Patrik a Szeptember végén című, méltán híres Petőfi verset szavalta Júliájának, aki a Honfoglalás című dal éneklésével köszönt el tőle. Kíra hangja, ruhája csodálatos összhatásban volt a dallal, a közönség ámulva figyelte a produkciót.
Köszönet a tanulók állhatatos és kitartó munkájáért, a műsorban közreműködő pedagógusok segítségéért: Uti Orsolya, Erdősné Fedeles Zita, Renczes Edit, Dörnyei Szilárdné és Kollár Erzsébet tanárnőknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.