Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Szeptember 14. 13:43, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvári Városi Könyvtár

A Városi Könyvtár gyermekrészlegének nyári beszámolója

A Városi Könyvtár gyermekrészlegének nyári beszámolója

A tavalyi évhez hasonlóan, most újra beszámolunk arról, hogy mi történt a Városi Könyvtár gyermekrészlegében idén nyáron.

A Könyvbirodalom tagjaival Szőlőhegyre kirándultunk augusztus 14-én. Az idő kegyes volt hozzánk, hiszen nem volt túl meleg és szerencsére az eső sem esett. Busszal mentünk ki a könyvtár működtetése alá tartozó Szőlőhegyi Közösségi Házhoz, ami aznapra a csapatunk bázishelyéül szolgált. Onnan indultunk gyalog felfedező utunkra a helyi nevezetességeket kutatva. Segítségül minden gyerek kapott egy rejtvényt, amit a nevezetességeknél felolvasott tudnivaló alapján tudott kitölteni.

Ahogy teltek a rejtvény sorai, úgy közeledtünk a Horgásztóhoz. A tavat körbejárva felfedeztük a vízi állatvilágot, majd visszatértünk a Közösségi Házba, ahol a szendvicsek elfogyasztása után elkezdtük a mesékből összeállított vetélkedőt.

Ezután elérkezett az idő, hogy vissza induljunk a könyvtárba. Az utat gyalog tettük meg, hiszen úgy gondoltuk, hogy ha már lehetőségünk van rá, megnézzük a Gólyavárat is.

A gyaloglástól kimerülten, de sok közös élménnyel gazdagabban tértünk vissza Dombóvárra.

Augusztusban egy hetes programot szerveztünk a gyerekeknek, hogy az utolsó hetüket is hasznosan, jó társaságban tölthessék el. A hét első napját filmvetítéssel kezdtük. A közös filmnézés összehozta a társaságot.

Kedden egész délelőtt a másnapi dominóversenyre készültünk. A gyerekek megismerték a szabályokat és elsajátították a játék menetét. Szerdán kilenc fordulón keresztül folyt a verseny. Mindenki játszott mindenkivel, hiszen így volt az igazságos. Az, aki a legtöbbször nyert, megnyerte az egész versenyt. Első helyezett Sallai Barna lett, ő hatszor nyert. A második helyezést holtversenyben Takács Erzsébet és Labró Katalin tudhatta magáénak. Harmadik helyen Kőszegi Szabolcs végzett.

A pénteki napra kézműves foglalkozást terveztünk. Nagy örömünkre csatlakoztak hozzánk az Indulópont Biztos Kezdet Gyerekház Dombóvár munkatársai, akiknek jóvoltából a gyerekek készíthettek tésztából nyakláncot, karkötőt. A foglalkozáson még könyvjelzőt és kis füzetet csinálhattak a részt vevők.

Összességében elmondhatjuk, hogy jól telt a nyarunk. A gyerekek nem csak a kötelező olvasmányokért jöttek könyvtárba, hanem a saját ízlésüknek megfelelő könyveket is kölcsönöztek, illetve a programjainkon is szép számmal vettek részt.

Ősszel is sok érdekes programot kínálunk, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.