Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2018. December 05. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték

November 30-án a Véradók Napja alkalmából sokszoros helyi és környékbeli véradókat köszöntöttek a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének képviselői a Szent Lukács Kórház Maria Mater dei-kápolnájában.

A Szent Orsolya Iskolaközpont tehetséges diákjainak zenés előadásával kezdődött az ünnepség, majd Kiss Béla, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere mondott köszönetet a betegek nevében az önzetlenül adakozóknak.
Dr. Kerekes László, az egészségügyi intézmény főigazgatója versmondással köszöntötte a megjelenteket, akik véradásukkal a betegellátás eredményességéhez járulnak hozzá.
- Kórházunban évente átlagosan mintegy 1.000 egység vörösvérsejt-készítményt használunk fel és az önkéntes adakozóinknak köszönhetően mégegyszer ekkora mennyiséget tudunk más egészségügyi intézményeknek, transzplantációs állomásoknak átadni segítségképpen - mondta el Ujhelyiné dr. Szabó Judit, a transzfúziológiai osztály vezető főorvosa. - Évről évre egyre nagyobb erőfeszítést igényel tőlünk, illetve véradóinktól is az, hogy a betegek oldaláról felmerülő vérkészítmény-igényt ki tudjuk elégíteni. Idén eddig több mint 2.000 véradóra számíthattunk és december még vissza van, amikor az adventi időszak miatt a többi hónapnál magasabb a megjelenési arány.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai rendszeresen szerveznek kampányokat, oktatási intézményeket és munkahelyeket keresnek fel azért, hogy véradásra ösztönzzék az embereket. Leginkább a régi donorokra számíthatnak, azonban mindig akadnak olyanok is, akik a felhívás hatására ülnek be először a véradó székbe.
Az ünnepségen elismeréseket és ajándékcsomagokat adtak át azoknak a sokszoros helyi és környékbeli véradóknak, akik már évtizedek óta, rendszeresen segítenek embertársaikon. Ők valamennyien az önzetlenség és az emberség követendő példái.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.