Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 05. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték

November 30-án a Véradók Napja alkalmából sokszoros helyi és környékbeli véradókat köszöntöttek a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének képviselői a Szent Lukács Kórház Maria Mater dei-kápolnájában.

A Szent Orsolya Iskolaközpont tehetséges diákjainak zenés előadásával kezdődött az ünnepség, majd Kiss Béla, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere mondott köszönetet a betegek nevében az önzetlenül adakozóknak.
Dr. Kerekes László, az egészségügyi intézmény főigazgatója versmondással köszöntötte a megjelenteket, akik véradásukkal a betegellátás eredményességéhez járulnak hozzá.
- Kórházunban évente átlagosan mintegy 1.000 egység vörösvérsejt-készítményt használunk fel és az önkéntes adakozóinknak köszönhetően mégegyszer ekkora mennyiséget tudunk más egészségügyi intézményeknek, transzplantációs állomásoknak átadni segítségképpen - mondta el Ujhelyiné dr. Szabó Judit, a transzfúziológiai osztály vezető főorvosa. - Évről évre egyre nagyobb erőfeszítést igényel tőlünk, illetve véradóinktól is az, hogy a betegek oldaláról felmerülő vérkészítmény-igényt ki tudjuk elégíteni. Idén eddig több mint 2.000 véradóra számíthattunk és december még vissza van, amikor az adventi időszak miatt a többi hónapnál magasabb a megjelenési arány.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai rendszeresen szerveznek kampányokat, oktatási intézményeket és munkahelyeket keresnek fel azért, hogy véradásra ösztönzzék az embereket. Leginkább a régi donorokra számíthatnak, azonban mindig akadnak olyanok is, akik a felhívás hatására ülnek be először a véradó székbe.
Az ünnepségen elismeréseket és ajándékcsomagokat adtak át azoknak a sokszoros helyi és környékbeli véradóknak, akik már évtizedek óta, rendszeresen segítenek embertársaikon. Ők valamennyien az önzetlenség és az emberség követendő példái.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.