Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Május 22. 11:04, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/children

A veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek az óvodák és a bölcsődék május 25-től

A veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek az óvodák és a bölcsődék május 25-től

A dombóvári gyermekek nevelése és gondozása immár teljes egészében visszatér a rendes kerékvágásba mindegyik városi óvodai, bölcsődei csoportban – immár létszámkorlátozás nélkül.

Tisztelt Dombóvári Szülők!

Az óvodák és a bölcsődék újranyitásáról is rendelkező kormányrendelet értelmében 2020. május 25-étől a főváros területén kívül működő óvodáknak és bölcsődéknek a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben kell működniük, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint kell fogadni.

Mindezek alapján a dombóvári gyermekek nevelése és gondozása immár teljes egészében visszatér a rendes kerékvágásba mindegyik városi óvodai, bölcsődei csoportban – immár létszámkorlátozás nélkül –, valamint a dombóvári Biztos Kezdet Gyerekház is újból várja délelőttönként a kicsiket.

Higiéniai szempontok alapján az intézményvezetők a gyermekek érkezését, illetve elvitelét érintően hozhatnak kötelező intézkedéseket, illetve a rendelkezésük szerint kell igazolni a mulasztást, amennyiben a szülő a veszélyhelyzet miatt még nem kívánja közösségbe bocsátani a gyermekét.

A jogszabály szerint az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. Dombóvár Város Önkormányzata a fenntartásába tartozó óvodák és a bölcsőde esetében csak indokolt esetben fog élni ezzel a lehetőséggel, de a gyerekfelügyelet a zárvatartás idején is biztosított lesz.

Ezúton is köszönöm a rendkívüli időszakban tanúsított türelmüket és együttműködésüket.

Pintér Szilárd
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 10:51, csütörtök | Helyi

Érsebészeti magánrendelés nyílik Dombóváron

Dr. Nagy Tibor PhD, érsebész szakorvos, egyetemi adjunktus 2020. június 12-től minden pénteken 14:00–17:45-ig várja az érsebészeti problémával küzdő betegeket magánrendelésén.

2020. Június 04. 08:10, csütörtök | Helyi

Röplabdapálya épül Dombóváron

Az önkormányzat a Dombóvári Focisuli Egyesülettel közösen a Katona József utcai sportpálya kihasználatlan területén homokos röplabdapályát alakít ki.

2020. Június 03. 16:16, szerda | Helyi

Megújult a katasztrófavédelem YouTube csatornája

A videók között látható egy dombóvári tűzoltóról és hétéves kisfiáról szóló kisfilm „Amikor egy álom valóra válik” címmel.

2020. Június 03. 14:41, szerda | Helyi

Sokfelé heves zivatarok várhatók szerda délután

Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt.