Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Április 05. 22:38, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

A víz világnapja a Belvárosiban

A víz világnapja a Belvárosiban

Március 16-án és 19-én a víz nemzetközi világnapjáról emlékeztek meg a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola diákjai évfolyamonként más-más programokkal.

Az ötödikesek az ivóvíz eredetéről és tisztításáról hallgattak előadást képbemutatóval. A 6. évfolyam az Apáczai Központi Laborban járt, ahol a gyerekek különböző vízfajtákat vizsgáltak meg tisztasági szempontból, és elemezték összetételüket. A hetedikesek filmet néztek a szennyvíz tisztításáról és a dombóvári vízmű működéséről, az UV fénnyel történő ivóvíz-fertőtlenítésről. A 8. évfolyam tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a nyílt napon az Apáczai Központi Laborban, melyet Novák Júlia laborvezető tanárnő szervezett. Két órán át, forgószínpadszerűen, 3 fős csoportokban zajlott a munka. Nagyon érdekes kísérleteket végeztek a gyerekek, sok-sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak ezen a délutánon.
A programokat Hella Tünde, Somfalvi Józsefné és Besze Bernadett segítette. A felsős előadásokhoz Fodor Balázs, a DRV dolgozója hozzájárult képekkel és szakmai anyaggal.
Az alsó tagozatosok az influenzás megbetegedés miatt áprilisra halasztották a programokat. Két évfolyam filmet néz a vízről, két évfolyam pedig a Karászikvíznél tesz üzemlátogatást.

Somfalvi Józsefné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.