Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Június 13. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A zsírszegény életmód is okozhat hízást

A zsírszegény életmód is okozhat hízást

Kétség kívül a zsírbevitel csökkentése elengedhetetlen feltétele a fogyásnak, mégis a túlzásba vitt alacsony zsírtartalmú termékek fogyasztása akár hízást is okozhat. Hogyan? Kiderül a Fox News cikkéből.

A zsiradék javítja az ételek ízét, ezért van, hogy nehéz az így készült ebédeknek ellenállni. Amikor a gyártók szándékosan kivonják a zsiradékot az adott termékből, gyakran cukorral helyettesítik az összetevőt, hogy a kész terméknek jó íze legyen. Márpedig a hozzáadott cukor szénhidrátot jelent. Így talán a termék csökkentett zsírtartalmú felirattal van ellátva, mégis több szénhidrátot tartalmaz, mint zsíros párja.

Ráadásul az alacsony zsírtartalmú ételek kevésbé telítenek el, így egyrészt lehet, hogy abból többet eszik, másrészt hamarabb megéhezik tőle.

A Cornell Egyetem kutatói vizsgálatukban megállapították, hogy az alacsony zsírtartalmú étrendet követők átlagosan 28 százalékkal több kalóriát fogyasztanak.

Bár tény, hogy a magas zsírtartalmú étrend súlyos szívbetegséget vagy akár rákot is okozhat, a szervezetnek minimális mértékben, de szüksége van zsírra, csak válassza azok egészséges fajtáit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.