Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2011. Február 06. 19:16, vasárnap | Helyi
Forrás: ORFK Szóvivői Iroda

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos vér

Az országos akció keretében a dombóvári városi kórházban működő vérellátó állomáson február 10-én, csütörtökön 7.30-tól 15 óráig várják a véradókat.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani a Rendőrség, de tisztelegnek azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásuk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.

Tavaly, az I. Országos Rendőrségi Véradónapon 2566 egység vérrel gazdagították a karukat nyújtók országunk vérkészletét, ami több mint 7500 emberélet megmentésére volt elegendő. Folytatva a Rendőrség hősi halottai előtti tisztelgést és a segíteni akarást, 2011 februárjában a Magyar Köztársaság Rendőrsége és a Magyar Vöröskereszt immáron második alkalommal várja véradásra a rendszeres véradókat, valamint mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért.

Idén a tavalyihoz képest még több helyszínen, országszerte 61 város rendőrkapitányságán várjuk a segíteni akarókat. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradások városonként egy-egy napon át lesznek elérhetőek február 4. és 14. között. A véradások pontos időpontjait és helyszíneit tartalmazó táblázatot a www.police.hu és a www.veradas.hu weboldalakon tekinthetik meg.

Ünnepélyes keretek közt emlékezik meg a Rendőrség február 11-én a Magyar Vöröskereszt székházában Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról és hősi halált halt bajtársairól. Akik velük együtt tisztelegnek e napon: Novodomszky Éva, Fehér Adrienn, Janza Kata, Mága Zoltán, Pintér Tibor, St.Martin, Várfi Sándor, Horváth Gyula és a Készenléti Rendőrség Zenekara.

Legyen Ön is egy a segíteni akarók közül! Adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg 3 ember életét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.