Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2011. Február 06. 19:16, vasárnap | Helyi
Forrás: ORFK Szóvivői Iroda

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos vér

Az országos akció keretében a dombóvári városi kórházban működő vérellátó állomáson február 10-én, csütörtökön 7.30-tól 15 óráig várják a véradókat.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani a Rendőrség, de tisztelegnek azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásuk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.

Tavaly, az I. Országos Rendőrségi Véradónapon 2566 egység vérrel gazdagították a karukat nyújtók országunk vérkészletét, ami több mint 7500 emberélet megmentésére volt elegendő. Folytatva a Rendőrség hősi halottai előtti tisztelgést és a segíteni akarást, 2011 februárjában a Magyar Köztársaság Rendőrsége és a Magyar Vöröskereszt immáron második alkalommal várja véradásra a rendszeres véradókat, valamint mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért.

Idén a tavalyihoz képest még több helyszínen, országszerte 61 város rendőrkapitányságán várjuk a segíteni akarókat. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradások városonként egy-egy napon át lesznek elérhetőek február 4. és 14. között. A véradások pontos időpontjait és helyszíneit tartalmazó táblázatot a www.police.hu és a www.veradas.hu weboldalakon tekinthetik meg.

Ünnepélyes keretek közt emlékezik meg a Rendőrség február 11-én a Magyar Vöröskereszt székházában Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról és hősi halált halt bajtársairól. Akik velük együtt tisztelegnek e napon: Novodomszky Éva, Fehér Adrienn, Janza Kata, Mága Zoltán, Pintér Tibor, St.Martin, Várfi Sándor, Horváth Gyula és a Készenléti Rendőrség Zenekara.

Legyen Ön is egy a segíteni akarók közül! Adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg 3 ember életét!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 11:33, hétfő | Helyi

A Kerekasztal című műsor vendége volt Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere

Kerekasztal 2020.07.29. Vendég: Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere

2020. Augusztus 03. 10:22, hétfő | Helyi

Bemutatták Kovács Gyula Emberek, barátok, sorsok című könyvét

Egy bizonyos kor felett az ember szívesen tekint inkább a múlt felé, és mesél gyermekeinek, unokáinak a szép emlékekről, vagy esetleg a benne nyomott hagyó, fájó történésekről

2020. Augusztus 02. 21:43, vasárnap | Helyi

Azonosították az elkövetőt, aki megrongálta a dombóvári szökőkutat

A férfi 2020. július 7-én az éjszakai órákban a város főterén található köztéri szökőkútba több alkalommal is beugrott, mert egy rúgással szerette volna a fúvókát letörni.

2020. Július 31. 16:21, péntek | Helyi

Idén is lehet szavazni, hogy melyik legyen Dombóvár Kenyere

A Picipó Kft. képviseletében Börcsök Izabella mutatta be Pintér Szilárd polgármesternek és Kerényi Zsolt alpolgármesternek a kenyérmintákat,