Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2011. Február 06. 19:16, vasárnap | Helyi
Forrás: ORFK Szóvivői Iroda

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos vér

Az országos akció keretében a dombóvári városi kórházban működő vérellátó állomáson február 10-én, csütörtökön 7.30-tól 15 óráig várják a véradókat.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani a Rendőrség, de tisztelegnek azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásuk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.

Tavaly, az I. Országos Rendőrségi Véradónapon 2566 egység vérrel gazdagították a karukat nyújtók országunk vérkészletét, ami több mint 7500 emberélet megmentésére volt elegendő. Folytatva a Rendőrség hősi halottai előtti tisztelgést és a segíteni akarást, 2011 februárjában a Magyar Köztársaság Rendőrsége és a Magyar Vöröskereszt immáron második alkalommal várja véradásra a rendszeres véradókat, valamint mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért.

Idén a tavalyihoz képest még több helyszínen, országszerte 61 város rendőrkapitányságán várjuk a segíteni akarókat. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradások városonként egy-egy napon át lesznek elérhetőek február 4. és 14. között. A véradások pontos időpontjait és helyszíneit tartalmazó táblázatot a www.police.hu és a www.veradas.hu weboldalakon tekinthetik meg.

Ünnepélyes keretek közt emlékezik meg a Rendőrség február 11-én a Magyar Vöröskereszt székházában Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról és hősi halált halt bajtársairól. Akik velük együtt tisztelegnek e napon: Novodomszky Éva, Fehér Adrienn, Janza Kata, Mága Zoltán, Pintér Tibor, St.Martin, Várfi Sándor, Horváth Gyula és a Készenléti Rendőrség Zenekara.

Legyen Ön is egy a segíteni akarók közül! Adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg 3 ember életét!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 08:03, kedd | Helyi

Dombóvári Krónika néven indított sorozatot a Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

Az 1969-től 1998-ig kézírással vezetett Városi Krónikából emelnek ki jelentősebb eseményeket, ünnepi pillanatokat.

2020. Április 06. 20:59, hétfő | Helyi

Módosították az április 1-jén bevezetett helyi járatos dombóvári buszmenetrendet

Az új menetrend április 8-tól érvényes.

2020. Április 06. 16:04, hétfő | Helyi

Az 50 éves Dombóvárra emlékezik a Fekete István Múzeum

Az 50 éves Dombóvárra emlékezünk. Oklevelek 710 éve, 1310-ben említik első alkalommal Dombóvár várának létezését, ekkor Kőszegi Henrik fia, János birtokolta.

2020. Április 06. 14:47, hétfő | Helyi

Harangszó hétfőnként Dombóváron

Dombóvár templomaiban 04.06-án és hétfőnként 17.00-kor szólni fognak a harangok, hogy imádságra hívjanak.