Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 25. 07:37, péntek | Helyi
Forrás: MásikTV

A Lotzon és az apáczais népdaléneklésin remekeltek a belvárosisok

A Lotzon és az apáczais népdaléneklésin remekeltek a belvárosisok

A dombóvári APOK Belvárosi Általános Iskolai Tagintézménye nyugodtan büszkélkedhet magyar nyelvből és énekből ügyes tanítványaival. Három diákjukat is meghívták a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos döntőj

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban március 18-án és 19-én rendezték meg a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos fordulóját. A három részből álló megmérettetés célja volt a magyar nyelv ápolása, a szövegértési kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alapos elmélyítése, valamint Dr. Lotz János világhírű nyelvészprofesszor munkásságának megismertetése a tollbamondások és szövegértési feladatok segítségével.

A Lotz országos döntőjében Szórádi Zsófia a második helyen végzett, és értékes könyvjutalmat vehetett át. Zsófit felkészítő tanára, Bódis Péterné is elkísérte a döntőre. Szintén könyvjutalomban részesült a nyolcadik helyezést elérő Pápai Fruzsina a 4. b osztályból, felkészítő tanára, Bedő Gyuláné örömére. Lajosné Nyakas Judit segítségével készült a 4. c-ben tanuló Fábián Bence, aki tizenegyedikként végzett a mezőnyben, és emléklapot vehetett át. A döntő idején a pedagógusok szakmai továbbképzésen, elméleti-módszertani előadásokon vehettek részt.

Az Apáczai Kiadó március 16-án, Szekszárdon megrendezett megyei népdaléneklési versenyéről szép eredményekkel tértek haza a Belvárosi ének-zene tagozatára járó diákok. Forgács Márk (1. a) 1. helyezést, Süveges Veronika (2. a) 2. helyezést, Till Nikolett (3.a) 1. helyezést ért el – őket Főbusz Nóra készített fel a versenyre. Süveges Sára (6. a), Varga Tünde (7. a), valamint Zelcsényi Zsófia (8. a) egyaránt az élen végzett. A három felsős tanuló felkészítéséről Bódis Péterné gondoskodott. Az évfolyamok győztesei szerepelhettek a március 22-i országos fordulóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.