Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Április 20. 23:09, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

A rendőrség a rokonszakmákkal töltötte a szombatot - képgalériával

A rendőrség a rokonszakmákkal töltötte a szombatot - képgalériával

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezte azt a rendvédelmi és családi napot, amelyet április 16-án a gunarasi kempingben tartottak. A rendezvényen különböző rendőrségi, mentő és tűzoltó szakmai bemutatók, kiállítások, szakterületi

A nap megszervezésével a rendőrség az általános szakmai ismeretek megszerzését és bővítését, valamint az együttműködő szervek közötti munkakapcsolatok javítását és szorosabbá tételét tűzte ki célul. A rendezvényre meghívást kaptak a Dombóvári Tűzoltóparancsnokság, a Dombóvári Mentőállomás, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dombóvári Polgári Védelmi Kirendeltsége munkatársai, a Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület tagjai, valamint a nyugállományban lévő rendőrök.

A rendezvényt a rendőrség, tűzoltóság és a mentők közös - végül a tervezettnél korábban lezajlott - felvonulása vezette fel. A Köztársaság utcai tűzoltólaktanyától indult menet a gunarasi kempingben érte el végcélját. Itt aztán később felnőttek és gyerekek kukkanthattak bele a járművekbe, és az sem volt ritka, hogy egy-egy ifjabb érdeklődő kedvéért beindultak kékfények és a szirénák.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Kitanics Zsuzsanna főszervező által felvezetett megnyitón nyújtották át Tamás Zoltánnak a többcélú kistérségi társulás által neki ítélt az „Év Kistérségi Rendőre” díjat. Ezt megelőzően dr. Szijártó István rendőrkapitány köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy az április 24-i rendőrnapot egy kicsit rendhagyó módon ünneplik meg idén. Több személyt közreműködő személy nevét felsorolva egy-egy emlékplakett átadásával köszönte meg a bajtársaiknak a velük való tartalmas együttműködést. A díjátadót követően pedig már Patay Vilmos országgyűlési képviselő mondta el, mennyire fontos a helyi közösségek megerősödése, így ez a közösségkovácsoló nap is. Kifejtette, hogy fontos üzenete van a napnak annyiban is a civil társadalom felé, hogy a közös gondokkal küzdők foglalkoznak a nyugdíjas kollégáikkal és a jövő generációjával is.

A megnyitót követően kispályás labdarúgó mérkőzéseken mérték össze focitudásukat a különböző háttérből jövő csapatok, közlekedési szimulátorokat próbálhattak ki az érdeklődők, és megtekinthető volt a Régi kor rendőrsége című kiállítás, amelynek anyagát főként már nyugállományú rendőrök gyűjtötték össze. A rendőrség, mentők és a tűzoltók technikai eszközeit is folyamatosan tekinthették meg az érdeklődők.

Nagy sokaság sereglett össze a tűzoltók bemutatójára, melyben egy „kigyulladt” Wartburg eloltását és az utastér „felszabadítását” hajtották végre gyorsan és szakszerűen. A bemutatót követően gyermekprogramok - kerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-teszt - kezdődtek, nem is beszélve a főzőversenybe benevezett csapatok nagy műgonddal és lelkesedéssel művelt ételkészítési műveleteiről. Ezen utóbbiak aztán ebédelésbe, jó kis beszélgetésekbe és zsűrizésbe torkollottak.

Nos, ez volt az a pont, amikor a hétköznapok során rárakódott fáradtsággal küzdő munkatársunk megköszönte a vendéglátók kedvességét, és távozott. Az általa készített fotókon azért megörökített valamicskét a járművek felvonulásából, a megnyitóból, a kiállításból és a tűzoltási bemutatóból, némi kerékpáros ügyességből és a közönségből. Távozásakor a bűnügyi helyszínelők éppen készültek a szereplésükre, így itt csak az eszközeiket és a sportcipőjét elhagyó műáldozat látványát sikerült elcsípnie fotóin.

Még ha nem is teljes a lenti képre kattintva megnyíló képgalériánk, azért tartogat jó néhány érdekes felvételt.



A bűnügyi technikai ismertetőt és az interaktív nyomrögzítést délután fegyver- és rendőrkutya-bemutató, a gyermekprogramok eredményhirdetése és a Kék Fény Motoros Klub felvonulása követte. Ezen utóbbi attrakcióba jutalmul bevonták a KRESZ-tesztet eredményesen kitöltőket is.

A nap a kispályás labdarúgó mérkőzések és a főzőverseny eredményének kihirdetésével, valamint a csapatok részére a díjak átadásával végződött.

A versenyek és vetélkedők eredményei:

Kispályás labdarúgás:

I. Rendőrkapitányság - Közlekedés , 12 pont (100 %)

II. OMSZ - Mentők, 7 pont

III. Monyasok FC (Tűzoltóság), 6 pont

IV. C-Vitamin (Tűzoltóság), 4 pont

V. Polgárőrség,0 pont

Gólkirály: Kurcz Gábor (C-Vitamin) 7 góllal

Főzőverseny:

I. Tűzoltóság „A” csapata - „Sült ponty nyárson”

II. Tamás Zoltán és csapata (rendőrség) - „Csilisbab fűszeres csirkemellel és ágyas meggypálinkával”

III. Fehér János és csapata (rendőrség) - „Mustáros marhalábszár punyával”

Különdíj:Összefogás csapat (rendőrség) -„Sült tál”

Gyermek ügyességi versenyek:

- lányok:

Roller kategória:

I. Hollósi Diána

II. Szarka Tímea

III. Vanya Dóra

Kerékpár kategória:

I. Makrai Csenge

II. Bayerle Luca

III. Fellinger Vivien

- fiúk:

Roller kategória:

I. Tóth Bence

II. Bogos Zalán

III. Góvnik Erik


Kerékpár:

I. Varga Zoltán

II. Szabó Noel Olivér

III. Majoros Bence

KRESZ-totó (összesen22 pontot lehetett szerezni):

I. Hajda Zoltán 20 pont

II. Fellinger Vivien

III. Csuti Patrícia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.