Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 07. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ajtóstul ront be a tél: a hétvégén már havazhat

Ajtóstul ront be a tél: a hétvégén már havazhat

Esővel és viharos széllel érkezik a hidegfront pénteken; a hétvégén hideg idő várható, a magasabb hegyekben már havazhat is - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek.

Vadász Vilmos tájékoztatása szerint a hidegfront a hajnali órákban éri el az országot. A nap folyamán országszerte fokozatosan beborul az ég, nyugaton jelentős mennyiségű csapadékra is számítani lehet. A szél is megélénkül, viharossá fokozódhat.

A hidegfront hatására pénteken a nappali órákban fokozatosan csökken majd a hőmérséklet, a délutáni órákban 8 és 19 Celsius-fok között lesz, a Tiszántúlon és az északkeleti tájakon lehet ennél egy kicsit melegebb - tette hozzá.

A hétvégén is hideg időre kell számítani, szombaton 11-16, vasárnap 10-15 fok várható. Eső kevesebb helyen lesz, a magasabb hegyekben hózápor is kialakulhat.

A jövő hét elején ismét többfelé lehet eső, záporeső. Az előrejelzések szerint kedden néhány fokos átmeneti felmelegedés következik, a hőmérséklet 17-22 fokig emelkedhet.

A hét közepétől az ország nagy részén egész nap 15 fok alatt marad majd a hőmérséklet. A hét második felében hajnalban néhol talaj menti fagy is előfordulhat - mondta a meteorológus. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére