Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 17. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: A.média

Álmokat vált valóra a Neked munka, Nekem álom! program

Álmokat vált valóra a Neked munka, Nekem álom! program

Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! nap 2016. április 27-én.

Egy különleges nyílt nap fogyatékos embereknek a Salva Vita Alapítvány és a Fonavita Nonprofit Kft. szervezésében

Sajtóközlemény

Futballedző, sportriporter, fotós vagy autószerelő - csak néhány foglalkozás, melyben a 2015-ös Neked MUNKA, nekem ÁLOM! elnevezésű nyílt nap résztvevői kipróbálhatták magukat. Idén folytatódik a fogyatékos emberek esélyegyenlőségét segítő program, és Budapest mellett Szekszárd is bekapcsolódik a helyszíni szervezésbe.

Írországban már évek óta sikeresen működik a „Job Shadow Day”, vagyis a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! nap, fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkahelyeket köt össze: a jelentkezők kipróbálhatják álmaik munkáját, a résztvevő munkáltatók pedig személyes találkozásokon keresztül szerezhetnek tapasztalatot a fogyatékos emberekről. Tavaly összesen 15 szervezet fogadta a fogyatékos embereket, és a szervezők bíznak benne, hogy idén még többen csatlakoznak a 2015-ben indult kezdeményezéshez. Az idei program újdonsága, hogy a kiválasztott jelentkezőknek a budapesti helyszínek mellett 5 vidéki városban, így Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szekszárdon és Szegeden nyílik lehetőségük kipróbálni egy napra álmaik állását. Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! nap 2016. április 27-én.

A programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be az érdeklődő fogyatékos embereknek, hanem mindig egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló, egy házigazda is. Ő fogadja a fogyatékos munkavállalót, aki az ő munkanapját követheti nyomon.
A Fonavita szekszárdi irodájában már zajlanak az előkészületek és bíznak abban, hogy többen is jelentkeznek a programba, és még szélesebb körhöz eljut majd a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” híre. Bár ennek a nyílt napnak nem célja, hogy konkrét állásajánlatok szülessenek, mégis újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.

Pozitív élményekről számoltak be a program egyik tavalyi helyszíneként szolgáló közismert parfüméria-lánc munkatársai, Sárkány Márta és Csollák-Maróti Kata. Meglátásuk szerint a nyílt nap igazi mérföldkő volt a parfüméria és dolgozói számára, hiszen még soha nem volt alkalmuk együtt dolgozni fogyatékos emberrel. Noha egy napra is, de megtapasztalták milyen fontos a nyitottság a munkahelyek részéről, hiszen a fogyatékkal élő munkavállalók jóval többre képesek annál, mint azt elsőre gondolnánk: ugyanolyan teljes értékű munkát tudnak végezni, mint bárki más.

Futballedző, sportriporter, fotós – miért ne lehetne bármelyik fogyatékos emberből, akinek tehetsége van? A szekszárdi szervezők várják a programra nyitott munkáltatók és az érdeklődő fogyatékos emberek jelentkezését, közösségi oldalukon: Fonavita Np. Kft. - Tolna megye, a 06 20/33-13-114-es telefonon vagy a www.nekedmunka.hu oldalon. A programban való részvétel ingyenes.

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.