Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 06. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Alsóbbrendű utakat újítanak fel jövőre a megyében

Alsóbbrendű utakat újítanak fel jövőre a megyében

Több alsóbbrendű Tolna megyei útszakaszt újít fel 2012-ben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a tervek szerint összesen mintegy húsz kilométer hosszúságban. Lesznek felújítások Dombóvár környékén is.

A zrt. tájékoztatása szerint elsőként a 65155-ös számú, kismányoki bekötő út két kilométeres szakaszán erősítik meg a burkolatot, az úttestet hat méterre szélesítik, és egy autóbusz-fordulót is felújítanak. A jövő év tavaszán kezdődő munkát a Dél-Dunántúli Operatív Program 257 millió forintos támogatásával végzik el.

Ugyancsak tavasszal kezdődhet el a dombóvári térségében a Kocsola-Igal összekötő út közel egy kilométeres, valamint a várongi bekötő út másfél kilométeres szakaszának megerősítése. Mindkét útszakaszon autóbuszöblöket is építenek.

A zrt. a jövő évben tervezi a Tengelic-Szedres összekötő út 11 kilométeres, és a 6532-es számú, Hőgyész-Dombóvár közti út 3,7 kilométeres szakaszának felújítását is.

Előbbi esetében a cég jelenleg a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség támogató levelére vár. A várhatóan késő tavasszal indítható felújítás keretében hat méterre szélesítik az úttestet, és 16 autóbuszöblöt alakítanak ki.

A hőgyészi útszakasz a tervek szerint 2012 nyarán kezdődő rekonstrukciója során két ponton korrigálják az éles kanyarok ívét, Hőgyész határában pedig forgalomcsillapító szigetet építenek. A beruházások értékéről a közbeszerzési eljárás előtt a Magyar Közút nem közölt adatot.

Egy további Tolna megyei szakasznak, a Paks-Kölesd összekötő útnak a 63-as számú úttól Biritópusztáig tartó részét 2013-ban újíthatják fel; a 16 kilométernyi úton a burkolatot erősítik meg, hidakat újítanak fel és egy ívkorrekciót is elvégeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.