Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 25. 11:44, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Alsós gyereknap a Belvárosiban

Alsós gyereknap a Belvárosiban

Június 7-ére időzítettük iskolánkban az alsósok hagyományos gyereknapját. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így a gyerekek zavartalanul tudták élvezni a számos változatos program nyújtotta örömöket.

Reggel Ockenfusz Enikő néni és aerobikosai vezetésével egy közös zenés tornával űztük el a kis szemekből az álom esetleges maradványait, felpezsdítve mindenkit az előttünk álló izgalmas programokra.

Ezután minden osztály egy-egy csapattal képviseltette magát a kis versengéseken. Az egyik helyszínen a vakációvárás jegyében aszfaltrajzversenyt rendeztünk Balikóné Szabó Noémi vezetésével az iskolaépület előtti járdán. Vidám rajzokkal ékesítettük a felületet, melyek a járókelők osztatlan elismerését vívták ki.
Ezzel egyidőben a sportpályán évfolyamonként mérték össze tudásukat a vállalkozó szellemű tanulók a KRESZ-szabályok ismeretéből elméletben, biciklis ügyességi pályán pedig gyakorlatban. A versengést Embersitsné Bóta Éva néni vezette Tóth Szilvia iskolarendőrrel együtt, akik már nagy gyakorlatot szereztek e téren.

A többiek eközben számos állomáson tehették próbára ügyességüket, ahol kipróbálhatták a kötélhúzást, a csocsózást, a buborékfújás érdekes változatait, a horgászjátékot, sőt jó néhány játékos koordinációs feladatot is. Az itt szerzett pontokat arcfestésre vagy csillámtetkóra válthatták be a gyerekek, melyek mosolyt csaltak a kis arcokra.

A program végén számos ajándékkal jutalmaztuk az egyéni jó teljesítményeket, és egy-egy csomag vicces zsákbamacskával minden osztályt. Persze a legjobban a meglepetés jégkrémezés esett mindenkinek!
Közkívánatra jövőre megismételjük!

Mózes Ágnes

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.