Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2019. Június 25. 11:44, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Alsós gyereknap a Belvárosiban

Alsós gyereknap a Belvárosiban

Június 7-ére időzítettük iskolánkban az alsósok hagyományos gyereknapját. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így a gyerekek zavartalanul tudták élvezni a számos változatos program nyújtotta örömöket.

Reggel Ockenfusz Enikő néni és aerobikosai vezetésével egy közös zenés tornával űztük el a kis szemekből az álom esetleges maradványait, felpezsdítve mindenkit az előttünk álló izgalmas programokra.

Ezután minden osztály egy-egy csapattal képviseltette magát a kis versengéseken. Az egyik helyszínen a vakációvárás jegyében aszfaltrajzversenyt rendeztünk Balikóné Szabó Noémi vezetésével az iskolaépület előtti járdán. Vidám rajzokkal ékesítettük a felületet, melyek a járókelők osztatlan elismerését vívták ki.
Ezzel egyidőben a sportpályán évfolyamonként mérték össze tudásukat a vállalkozó szellemű tanulók a KRESZ-szabályok ismeretéből elméletben, biciklis ügyességi pályán pedig gyakorlatban. A versengést Embersitsné Bóta Éva néni vezette Tóth Szilvia iskolarendőrrel együtt, akik már nagy gyakorlatot szereztek e téren.

A többiek eközben számos állomáson tehették próbára ügyességüket, ahol kipróbálhatták a kötélhúzást, a csocsózást, a buborékfújás érdekes változatait, a horgászjátékot, sőt jó néhány játékos koordinációs feladatot is. Az itt szerzett pontokat arcfestésre vagy csillámtetkóra válthatták be a gyerekek, melyek mosolyt csaltak a kis arcokra.

A program végén számos ajándékkal jutalmaztuk az egyéni jó teljesítményeket, és egy-egy csomag vicces zsákbamacskával minden osztályt. Persze a legjobban a meglepetés jégkrémezés esett mindenkinek!
Közkívánatra jövőre megismételjük!

Mózes Ágnes

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.