Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 04. 15:06, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Amatőr fotósok is jelentkezhetnek a Magyarország 365 fotópályázatra

Amatőr fotósok is jelentkezhetnek a Magyarország 365 fotópályázatra

Elindult a Magyarország 365 nevű fotópályázat, amelyre profi és amatőr fotográfusok is jelentkezhetnek itthon készült képekkel. A pályamunkákat a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni október 18-ig.

A fotópályázatra három kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki életképek témában - lehet nevezni - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

"Egyszerű az alapgondolat, szeretjük ezt az országot, azt gondoljuk, hogy egy olyan országról van szó, amelyre büszkék lehetünk. Büszkék lehetünk a tájaira, az építészetére és, ami talán ennél is fontosabb, a közösségeire" - fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár a műsorban, hozzátéve, hogy ezért is ebben a három kategóriában hirdették meg a pályázatot. A pályázattal azt szeretnék üzenni, hogy az emberekre is büszkék, a fotópályázat jó lehetőség arra, hogy bemutassa a Magyarországon büszkeségre okot adó teljesítményeket.

Azt szeretnék, ha minél többen részt vennének a megmérettetésen, amelyre amatőr és profi fotósok jelentkezését egyaránt várjuk - közölte.

Kaiser Ottó fotográfus azt mondta: "nagyon jó képeket várunk", azzal a megkötéssel, hogy durván nem szabad belenyúlni a fotóba.

A nemzetközi trendek szerint minden felvételt lehet annyiban manipulálni, hogy a tónusokat be lehet rajta állítani, a színvilágot is és egy kis tisztasági retust is meg lehet rajta ejteni, de durván, életszerűtlenül nem szabad belenyúlni a fotóba - mondta.

Mint mondta, manapság akár egy jó minőségű mobillal is lehet jó képet csinálni és elküldeni a pályázatra.

Beszélt arról is, hogy nagy lehetőséget lát a pályázatban, mert véleménye szerint Magyarországon sok olyan esemény van, amelyről igazából nincsenek értékelhető fotók, "nincs meg az a kollekció, amit egyben kirakhatnánk a falra és azt mondhatnánk a jövő évben egy vándorkiállításon, hogy ez ma Magyarország" - fogalmazott.

Dömötör Csaba közlése szerint a fotókat október közepéig lehet beküldeni, ezt követően a zsűri értékel, valamint közben közönségszavazásra is lehetőség nyílik. Várhatóan decemberben adják át a pályázat díjait. A zsűrizett képeket mind belföldön, mind külföldön szeretnék majd bemutatni - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.