Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Június 30. 10:17, péntek | Helyi
Forrás: Kapos Kórus

Amatőr Kórusok Fesztiválján járt a Kapos Kórus

Amatőr Kórusok Fesztiválján járt a Kapos Kórus

56 kórus, köztük a Dombóvári Kapos Kórus vett részt az V. Keszthelyi Dalünnepen 2017. június 23-24-én.

Az 56 kórus 36 egyházi és 35 világi kategóriára jelezte bemutatkozási szándékát. A Kapos Kórus mindkét kategóriában szerepelt. 27 kórus minősült, 18 énekkar alapminősítést, 9 kategória minősítést kért. A Kapos Kórus a kategória minősítés rendszerében mérettetett meg. Felemelő helyszínek – a fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom és a Balatoni Múzeum - adtak helyet az 1800 énekesnek. A zsűri munkájában a kórusélet ismert szereplői, neves karnagyok vettek részt.

Markovics Gábor karnagy által irányított Kapos Kórus a sok-sok gyakorlásnak köszönhetően kiválóan állt helyt. Mindössze négy kórus érdemelte ki a kategória minősítést, mely társaságba a Kapos Kórus is bekerült. A bemutatott kórusműveket Cseke István zongorán, Pápai László ütős hangszereken kísérte.
A fellépések mellett a Fesztivált közös éneklések, fáklyás felvonulás, a város több pontján sétáló koncertek szinesítették. A két nap zárásként a Balaton Színház dísztermében került sor a minősítést igazoló oklevelek és emlékplakettek átadására.
A sikeres szereplés újabb lendületet ad a Kórus tagjainak. Októberben 45 éves lesz az Énekkar, mely jubileumot Dombóváron és Pécsett is egy-egy koncerttel ünneplik az énekesek a 60 éves Mecsek Kórus társaságában.

Címkék: Kapos Kórus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!