Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2019. Július 26. 08:03, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Amerikai katonákat vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával

Amerikai katonákat vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával

Több mint egytucatnyi amerikai katonát vettek őrizetbe egy kaliforniai katonai bázison embercsempészet és kábítószer-fogyasztás gyanújával - jelentette be közleményben az amerikai hadsereg csütörtökön.

A kaliforniai San Diego mellett található Pendleton támaszponton - amely a tengerészgyalogság egyik legfontosabb katonai bázisa - tizenhat tengerészgyalogost gyanúsítanak azzal, hogy Mexikó felől érkező illegális bevándorlókat csempésztek az Egyesült Államok területére.

A hadsereg közleménye szerint a katonákat csütörtökön kihallgatták, és még aznap őrizetbe is vették őket. A kommüniké nem részletezte a feltételezett bűncselekményeket, csupán annyit közölt, hogy "emberkereskedelemtől kábítószer-kereskedelemig terjedő, különböző törvényellenes cselekedetekről" van szó.

A tengerészgyalogság július elején indította meg a vizsgálatot, miután egy határ menti járőrözés során három migránst találtak tengerészgyalogosok járőrkocsijában. A két amerikai katonát és az illegális bevándorlókat kihallgatták. Kiderült, hogy a tengerészgyalogosok fejenként 8 ezer dollárt (több mint 2,3 millió forintot) kértek el a menekültektől. Ennek nyomán indult meg a szélesebb körű vizsgálat és göngyölítették fel a bűncselekmények egész sorát.

A csütörtökön őrizetbe vett tizenhat tengerészgyalogos mellett további nyolc katonát hallgattak ki kábítószer-fogyasztás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.