Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 26. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás

Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás

A következő napokban néhol még fagyhat, de aztán enyhülés jön. Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás: napsütésre, de záporokra is készülni kell

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn az ország délnyugati, déli felén csak keveset süt a nap, a déli megyékben eső is várható, de 5 millimétert meghaladó mennyiség nem valószínű. Északabbra a délelőtti napsütést követően gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden az ország délnyugati felén - hozzávetőleg a Győr-Szeged sávtól délre - vastagodó, záródó felhőzet várható, szórványosan esővel, záporral. Az ország másik felén szűrt napsütés várható, legfeljebb néhol gyenge csapadékkal. A hőmérséklet hajnalban mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, gyenge fagy elsősorban a fagyzugos északi tájakon lehet. Délután 10-16 fok várható.

Szerdán nagyobbrészt felhős időre van kilátás rövid napos időszakokkal. Szórványos jelleggel fordul elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-8, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Csütörtökön néhány órára süthet ki a nap és több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél élénk vagy erős lesz, zivatarban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6-11, délután 18-24 fok várható.

Pénteken hidegfront érkezik, amelynek hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A szél lehet erős, zivatarban viharos. A leghidegebb órákban 7-13, napközben 15-24 fok lehet.

Szombaton, május elsején többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, helyenként záporesővel. A szél élénk, helyenként erős lehet. A hőmérséklet hajnalban 5-10, délután 16-21 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre van kilátás helyenként záporesővel. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.