Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 23. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Döbrököz honlapja

Apró csodákat hozott a döbröközi falukarácsony

Apró csodákat hozott a döbröközi falukarácsony

December 18-án, vasárnap már négy égő gyertya fénye jelezte Döbröközön, hogy közeleg a karácsony, amely - mint Szili Lajosné polgármester köszöntőjében fogalmazott - a világ legszebb ünnepe.

A templom előtti téren sokan gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljék a falu karácsonyát. Már besötétedett, csupán a csillagok, a betlehem és a mellette álló karácsonyfa fényei világítottak, halk ünnepi zene szólt…

Az óvodások meseszép betlehemi jelenetet adtak elő a templom lépcsője előtt, csodás ruhákban, énekkel és zenével. Előadásukban megelevenedtek az örömhírt kapó pásztorok, a Messiás, a Krisztust kereső napkelti bölcsek, az örömhírt hozó angyalok serege és a Szent Család.

Az iskolások tanárnőjükkel, Lőcze Andreával együtt karácsonyi dalokat énekeltek. Így tett Farkas Edit is, akit ezúttal is élvezet volt hallgatni. Selyem Attiláné verset mondott, Ruff Renáta az Evangéliumból olvasott fel, Boczor Tamás pedig az alkalomhoz illő mesét mondott.
A szívet-lelket melengető műsor után Szili Lajosné polgármester Döbrököz valamennyi lakójának szeretetteljes, áldott karácsonyt és boldog újesztendőt kívánt.

Az ünnepet szervezők mindenkit megvendégeltek teával, forralt borral, sok-sok karácsonyi süteménnyel és szaloncukorral. A sok fiatal még sokáig együtt volt, teájukat szürcsölték és kedélyesen beszélgettek.

Kattintson ide, ha további fotókra kíváncsi Döbrököz honlapján!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.