Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Július 16. 11:58, szerda | Belföld
Forrás: MTI

ÁSZ: először ellenőrzik az összes főiskolát és egyetemet a számvevők

ÁSZ: először ellenőrzik az összes főiskolát és egyetemet a számvevők

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) átadta az Országgyűlésnek második félévi ellenőrzési tervét, amelynek részeként először vizsgálja az összes egyetemet és főiskolát - tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Az ÁSZ közleménye szerint folytatják az állami és egyházi fenntartású felsőoktatási intézmények ellenőrzését, amelynek keretében - ahogyan eddig még sosem - az összes egyetemet és főiskolát ellenőrzik, lehetőséget teremtve az átfogó ágazati értékelésre - olvasható a közleményben.
Törvényi kötelezettség alapján ellenőrzi az ÁSZ a kampánypénzek felhasználását, a 2014. évi választásokra fordított pénzeszközök felhasználását, valamint véleményezi Magyarország 2015. évi költségvetését. A tájékoztatás szerint 2014-ben is ellenőrzik a Magyar Nemzeti Bank működését, valamint folyamatban van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő ellenőrzés is.
A dokumentumban szerepel egyebek mellett a Magyar Orvosi Kamara, a Diákhitel Központ és az Országos Betétbiztosítási Alap ellenőrzése is - írták.
Az ÁSZ a tájékoztatás szerint a következő időszakban is kiemelt figyelmet fordít azokra a területekre és intézményekre, amelyek szerepet játszanak az államháztartási hiány, illetve az adósságmutató alakulásában.
Az ellenőrzési terv megtalálható az ÁSZ honlapján (www.asz.hu).

Címkék: Gazdaság-ÁSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során