Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Október 30. 14:32, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Átadták a Hamulyák-díjakat

Átadták a Hamulyák-díjakat

Az idei Hamulyák-díjak elnyerésére meghirdetett pályázaton résztvevőket az október 26-i önkormányzati ülés előtt a Városháza Ujváry-termében jutalmazta Szabó Loránd polgármester.

Az elismerést azoknak adományozhatja a település önkormányzati vezetője, akik lakókörnyezetük magas színvonalú, példaértékű fenntartásával, gondozásával hozzájárulnak a városkép javításához, a környezeti állapot fejlesztéséhez.

Az idei elismerésre hat magánszemélytől és két vállalkozástól érkezett be pályázat. A helyszíneket háromtagú zsűri kereste fel és értékelt azokat. A bírálat során a szakértők figyelembe vették többek között az előkertek virágosítását, a fák és a cserjék állapotát, a gyepfelület minőségét és gyommentességét, valamint a környezet-tudatosságot, mely érinti a locsolóvíz-használatot és a hulladékgazdálkodást egyaránt.
Az egyéni versenyben emléklapot, valamint 5.000 forintos vásárlási utalványt Csizmadiáné Ritter Zsuzsanna, Tongori Attiláné és a tavalyi nyertes Hopp Richárd vehetett át. A harmadik helyezésért járó emléklapot és a 10.000 forintos vásárlási utalványt Téwich Viktor kapta. Másodiknak Kiss Miklósnak és feleségének a portáját rangsorolta a bírálóbizottság, ők emléklapot és 20.000 forintos vásárlási utalványt vihettek haza. A győztes Kohner János a lakóháza falára kitehető „Hamulyák-díjas ingatlan” feliratú zománcozott tábla és a díszoklevél mellé 30.000 forintos vásárlási utalványt érdemelt ki.
A vállalkozások kategóriájában második helyezést ért el a tárgynyereményéről lemondó TAGE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mely előtt a 30.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal jutalmazott Konrádó Pizzéria végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.