Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 18. 06:30, kedd | Helyi sport
Forrás: DOVASE

Atlétika: három aranyérem az idény első mezei versenyén

Atlétika: három aranyérem az idény első mezei versenyén

Alig fejeződtek be a pályaversenyek, elkezdődött a mezei futóversenyek idénye. Október 15-én, Szombathelyen rendeztek válogató versenyt a szlovéniai mezei EB-re. A DOVASE atlétái jól kezdték a szezont.

A válogatóval párhuzamosan országos meghívásos versenyt szerveztek az egyes korosztályok számára, mely nagyszerűen illeszkedik a november végi mezei OB-ra való felkészülés folyamatába.

A III. korcsoportos lányoknak 1200 méter volt a teljesítendő táv. Besenyei Ágota (1999) első, Tonács Dóra (1999) pedig második lett. Mindketten biztatóan jól futottak. Várjuk a folytatást!

A főfutamban egyszerre indították a serdülő, ifi, junior, utánpótlás és felnőtt női és férfi versenyzőket. Az ifi, junior, UP és felnőtt férfiak 6 km-t, a többiek 3,6 km-t teljesítettek.

Beke Zsanett (1994-ifjúsági) nagy előnnyel nyerte korosztálya versenyét. Zsani a múlt heti diákolimpiai verseny után fáradtan, de jól mozgott a nehéz terepen.

Tóth Lili Anna (1998-serdülő) szintén biztosan nyert az 1996-ban és később születettek között. Fazekas Gáspár edző tanítványa nagyon jó időeredménnyel ért célba, és abszolút kategóriában, két felnőtt versenyző mögött harmadik helyezett lett.

A mezei OB csapatversenyére készülve a serülők versenyében indult Tóth Virág (1996), Besenyei Emőke (1996), Prehalek Attila (1997) és Szollár Csanád (1997). Mindannyian felkészülési állapotuknak megfelelően futottak, a középmezőnyben végeztek.

Az atléták számára a következő megmérettetés a IV. Baron von Twickel mezeifutó-versenysorozat első fordulója lesz, melyet az idén a dombóvári Szigeterdőben rendeznek. Minden futni vágyót és érdeklődőt szeretettel vár október 21-én 15 órakor a Dombóvári Vasutas SE.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.